Europese overwintering: Club Brugge en Anderlecht hebben het in eigen handen, Standard mag dromen, Lokeren moet hopen

Europese overwintering: Club Brugge en Anderlecht hebben het in eigen handen, Standard mag dromen, Lokeren moet hopen
Foto: © photonews

We zijn vier speeldagen ver in de Europese competities. De Belgische teams hebben er een weekje met gemengde gevoelens opzitten, maar geen enkel team is al mathematisch uitgeschakeld voor een Europese lente. Maar hoe staan de teams er concreet voor? We gieten het in een overzichtje.

Door Aernout Van Lindt

Anderlecht: alles in eigen handen

Anderlecht heeft het na de puntendeling in Arsenal compleet in eigen handen. Gewoon winnen van Galatasaray in eigen huis en de derde plaats is binnen in de poule, waardoor het in de Europa League kan uitkomen na Nieuwjaar.

Dromen van een tweede plaats? Dat mag ook nog, maar dan zou er moeten gewonnen worden in Dortmund en mag Arsenal geen punten pakken tegen Galatasaray. Dus toch maar gewoon die derde plek binnenhengelen en geen kater oplopen tegen de Turken.

Club Brugge: op weg naar groepswinst?

Het kan snel keren in Europa. Na speeldag 3 was het nog duidelijk van moeten voor blauw-zwart, door de ruime winst in Kopenhagen én het verlies van Torino in Helsinki liggen de kaarten plots heel wat anders.

Winst thuis tegen zwak broertje Helsinki is voldoende voor de volgende ronde, als er eerst minstens een punt gepakt wordt in Italië is zelfs de groepswinst het deel van Club Brugge.

Standard: thuis afmaken tegen Feyenoord

Standard heeft na vier speeldagen amper vier punten. Toch zijn de Rouches allerminst kansloos voor een Europese lente. Als Sevilla in Rotterdam zijn werk doet en niet verliest, is een thuiszege tegen Feyenoord altijd voldoende voor een stekje in de zestiende finales.

De match in Rijeka lijkt op dit moment minder belangrijk, al wil/moet Standard daar wel minstens een punt pakken om de zaken niet al te ingewikkeld te maken. Met een 6 op 6 is Standard altijd geplaatst.

Lokeren: hopen en bidden

6 op 6, dat is wat voor Lokeren niet voldoende is. In een groep die voorlopig duidelijk is met Legia als sterkste en Metalist als zwakste pakte Lokeren 1 op 6 tegen de rechtstreekse concurrent om plek twee. Bij gelijke punten, zal dat de doorslag geven en dus moeten de Waaslanders nog vier punten meer pakken dan de Turken.

Als Lokeren zelf 4 op 6 pakt, mag Trabzonspor dus geen enkel punt pakken. En als de Waaslanders twee keer winnen, dan nog mogen de Turken niet meer dan 1 op 6 pakken uit hun twee laatste duels. Metalist moet dus stunten ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties