Effe normaal doen: Standard, Club Brugge en Racing Genk zijn geen homohaters

Effe normaal doen: Standard, Club Brugge en Racing Genk zijn geen homohaters
Foto: © SC

Het merendeel van de clubs uit eerste en tweede klasse doen dit weekend mee aan de regenboogactie tegen homofobie. Enkele topclubs doen niet mee aan de actie, maar daar zijn goede verklaringen voor. Nochtans kwam er via sociale media toch al heel wat ongegronde kritiek.

Een pak eersteklassers hebben dit weekend met de veteractie de strijd tegen homofobie in de verf gezet. Op Mechelen kwam minister Homans de aftrap (in twee tijden) geven, Lierse maakte met een aantal foto's duidelijk dat iedereen de strijd steunt en het merendeel van de ploegen komt in regenboogveters naar het stadion.

Enkele toppers (Standard, Club Brugge en Racing Genk) laten dat na. En toegegeven: het argument dat ze de kwaliteit van de veters niet kennen, dat is misschien niet het beste, maar op sociale media worden alle drie de clubs door sommigen verweten stiekem toch homohaters te zijn.

Eigen projecten

En dat moeten we toch ten zeerste nuanceren. Zo komen er vanuit Racing Genk en Club Brugge later nog acties tegen homofobie, maar kozen beide teams dit weekend gewoon voor hun eigen project. #thanksfans in Jan Breydel en een FRZA-project in Genk. Beide teams kunnen de voorbije jaren rekenen op een sterke communitywerking (via FRZA en de Club Brugge Foundation) en zetten zich voor diverse doelen in.

Bij Standard kwamen de vrouwen op vrijdag al in actie ... met regenboogveters. En laat die vrouwen nu wél op kop staan in de BeNe League en zo misschien zelfs op dit moment exportproduct nummer 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties