Top&Flop Club Brugge top, Racing Genk flop

Club Brugge top, Racing Genk flop
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Club Brugge

Dé ploeg van het moment is toch echt wel Club Brugge. De manier waarop ze afstand namen van Westerlo (en Kopenhagen) was leuk om zien. Achterin staat het als een blok (welkom aan Rode Duivels De Bock en Meunier).

Voorin is er ruimte voor creativiteit en staat iedereen sterk te spelen. Of De Sutter of Castillo nu in de spits staat, iemand zal de heerlijke balletjes vanuit het centrum en de flanken wel binnenwerken. Kampioenenploeg? Ver zullen ze er toch echt niet naast zitten.

Standard

Helemaal terug aan de oppervlakte gekomen: Standard. Is het Vukomanovic die een magiër is? 12 op 12 nu al in de competitie en bovenal daarin geen enkel doelpunt slikken in 360 minuten met Thuram onder de lat.

We moeten het elke week opnieuw bijna gaan vertellen met een liedje van Spinvis: "De motor draait, de baby huilt, een vogel schreeuwt, de dag begint en de snelweg suist." En die snelweg heet Paul-José Mpoku. Wat een geniale vrije trap was dat weer! 

Patosi & Mitrovic

Zowel over Patosi als Mitrovic is er een maand geleden heel wat negatieve inkt gevloeid. Niet in vorm, niet genoeg voor voetbal leven, ... de kritieken waren verschroeiend.

Het kan verkeren natuurlijk. Mitrovic maakte afgelopen week enkele bijzonder belangrijke doelpunten en Patosi is - de Europese wedstrijd tegen Trabzonspor niet te na gesproken - al weken op een wolk aan het voetballen. Hij was de grote man bij Lokeren en toonde nog maar eens aan dat hij echt in vorm is. Twee (waarvan één prachtige) assists en zelf voor het openingsdoelpunt zorgen, en daarnaast gewoon heerlijk voetballen samen met Vanaken, Dutra en De Pauw: een lust voor het oog! 

FLOP

Racing Genk

"Als we zo verder doen, komen we in de penarie terecht", klonk het ootmoedig bij enkele spelers na de match. En we kunnen ze begrijpen: de Limburgers zitten nu eigenlijk al een jaar in diepe crisis.

Na het goede begin van vorig seizoen is de pannekoek helemaal in elkaar gestuikt, de paar overwinningen die enkele weken geleden werden gemaakt kunnen het niet opsmukken: het gaat nog steeds niet goed in de Cristal Arena. 

Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft een punt gepakt tegen KV Mechelen, Lierse kon dat niet tegen Kortrijk. Toch zouden we niet willen stellen dat het spel van Cercle beter was. Integendeel zelfs: het was anti-voetbal van de bovenste plank. 

Beide teams staan dan ook halfweg met recht en reden op een plaats die recht geeft op play-off 3. Nu heeft de Vereniging al veel ervaring met door het oog van de naald te kruipen, toch zien we het met dit voetbal niet goedkomen dit seizoen.

Lierse

En op het Lisp is er ook nog steeds reden tot paniek. Ook op Kortrijk werd namelijk verloren. Masika toonde aan de rest van zijn team hoe het kan en moet: dreiging zetten. De rest wilde echter niet mee.

De manier waarop het tegendoelpunt tot stand kwam was eigenlijk exemplarisch: Wils - nochtans niet de slechtste op het veld - schoot voorbij zijn eigen doelman. Brute pech, maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties