Witsel blij met terugkeer: "Afwezigheid voelde raar aan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Witsel blij met terugkeer: "Afwezigheid voelde raar aan"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Axel Witsel is na zijn enkelblessure tijdens de vorige interlandperiode terug op post bij de nationale ploeg. Voor het eerst sinds 2011 was de routinier er niet bij. "Dat voelde raar aan", vertelde de middenvelder na de eerste trainingsdag.

Samen met Courtois, Kompany, Hazard en De Bruyne behoort Witsel tot de centrale kern van Marc Wilmots. Tegen Andorra en Bosnië moest de bondscoach het even zonder hem stellen. "Niet op het veld staan voelde raar aan", vertelde Witsel na de eerste samenkomst. "Eén duel keek ik in het stadion, de andere match op tv."

Intussen kwam Radja Nainggolan in de ploeg. Ziet Witsel de Roma-middenvelder als een concurrent? "Hij kan op de zes spelen en ik iets hoger, of omgekeerd", aldus Witsel. "We zijn complementair dus waarom zouden we niet samen spelen? Ik kende zijn kwaliteiten nog voor hij me tijdens de vorige interlands verving. Verrast ben ik dus niet, bovendien scoorde hij. De coach moet keuzes maken, daar zie ik geen problemen in."

Waarom niet samenspelen met Nainggolan?

De 25-jarige Witsel keerde niet met het beste gevoel terug uit Sint-Petersburg. Dit weekend excuseerde hij zich nog tegenover de Zenit-fans na de nederlaag tegen Terek Grozny (1-3). "Het was heel slecht, ook van mijn kant", geeft Witsel aan. "Ik zat niet in de match. Vandaar dat ik me ook absoluut wilde excuseren tegenover de supporters. Ze staan altijd achter ons en het was een uitgelezen kans om uit te lopen op concurrent CSKA Moskou. Met ook het verlies in de CL (tegen Bayer Leverkusen, nvdr.) was het geen goede week voor ons."

De Rode Duivel is dan ook maar wat blij om bij de nationale ploeg zijn zinnen even te verzetten. "Terugkomen doet altijd deugd. Hier stel je andere doelen. Of ik weer de vertrouwde nummer 6 word? De coach heeft me er nog niets over verteld. Of ik nu op nummer 6 speel, of iets hoger zoals de laatste match tegen Australië, moet later deze week duidelijk worden." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties