De balans na een half seizoen: Waasland-Beveren

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
De balans na een half seizoen: Waasland-Beveren
Foto: © Photonews

Het seizoen is halfweg. Hoog tijd dus voor een tussentijdse balans. We kijken terug naar onze prognose voor het seizoen en analyseren de kansen voor de tweede seizoenshelft met Eddy Snelders. Waasland-Beveren vinden we terug op een dertiende stek.

Huidige plek: 13 / Prognose: 16

Waasland-Beveren bekleedt momenteel de dertiende plaats in het klassement. Al moet er eigenlijk een kanttekening geplaats worden: Zulte Waregem heeft de drie punten van de overwinning bij Standard (door onlusten met de thuissupporters, nvdr.) nog niet gekregen, maar dat is slechts een formaliteit. Eigenlijk mogen we dus stellen dat Ronny Van Geneugden momenteel op een veertiende plaats kampeert met zijn Leeuwen.

Het seizoen begon nochtans bemoedigend voor de Waaslanders. Op de eerste speeldag werd dan wel met 0-2 verloren van Club Brugge, maar de geelhemden slaagden er wel in om een vuist te maken tegen de titelkandidaat. Verder is het - behalve die 1-4-overwinning aan de Gaverbeek - zoeken naar uitschieters. 

Voor het seizoen had onze redactie allesbehalve een rustig seizoen voorspeeld voor Waasland-Beveren. We gokten op een laatste plaats voor Colin Coosemans en co. Dat kan je via DEZE LINK nog eens nalezen. Van Geneugden doet het momenteel dan wel boven onze verwachting met zijn ploeg, maar veel heeft Waasland-Beveren met twee puntjes op rode lantaarn Lierse SK niet over.

TOP: winst in zespuntenwedstrijden

Waasland-Beveren sprokkelde dit seizoen nog maar vier overwinningen, maar zegevierde wel telkens op momenten dat het meer dan nodig was. Tegen Zulte Waregem, Cercle Brugge en Lierse SK - niet toevallig de teams die nog lager staan - werd gewonnen. De vierde overwinning werd dan weer behaald tegen KV Oostende.

In deze rubriek willen we ook eventjes de prestatie van Colin Coosemans toelichten. Het blijft voor een doelman van een kelderploeg natuurlijk enorm moeilijk om de nul te houden, maar de voormalige nummer één van Club Brugge slaagde er dit seizoen regelmatig in om zijn ploeg in de race te houden. 

FLOP: gebrek aan leiderschap en constanten

Van Geneugden werd in het tussenseizoen nog voorgesteld als reddende engel op de Freethiel, maar de oefenmeester heeft momenteel een gebrek een echte leiders op het veld. David Hubert neemt die rol op zich, maar de voormalige aanvoerder van KRC Genk kan het niet alleen. Amido Baldé zou met zijn ervaring die rol op zich kunnen nemen, maar de prestaties van de aanvaller zijn te wisselvallig.

En dat geldt overigens ook voor het volledige team. "We hebben eens een reeksje nodig om uit het dal te geraken", is een quote die elke journalist wekelijks een aantal keer moet aanhoren. Ook Waasland-Beveren hoopt, net als onder Bob Peeters vorig seizoen, op zo'n reeks. We hopen met de Leeuwen mee dat de terugronde opnieuw overwinningen brengt.

De mening van... Ronny Van Geneugden

De teller van Waasland-Beveren blijft dus na de heenronde steken op veertien eenheden. "Al had ik gehoopt dat het er toch een aantal meer zouden zijn geweest", geeft Ronny Van Geneugden toe. "Ik had perfect kunnen leven met zestien punten. Waasland-Beveren heeft in de heenronde geen cadeautjes gekregen. Wat er beter moet? De efficiëntie moet omhoog."

De kijk van Eddy Snelders

Ook Eddy Snelders vreest dat de Leeuwen dringend punten moet pakken in de terugronde. "Waasland-Beveren zit samen met Lierse en Cercle Brugge in eenzelfde situatie. Met ook een afzakkend Moeskroen zijn dat de vier ploegen die in de terugronde naar elkaar zullen kijken en in de rechtstreekse duels punten moeten pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties