Sylla op weg naar Afrika Cup? "Als ik er in januari niet zou zijn, moet Zulte Waregem een vervanger aantrekken"

Sylla op weg naar Afrika Cup? "Als ik er in januari niet zou zijn, moet Zulte Waregem een vervanger aantrekken"
Foto: © photonews

Voor Idrissa Sylla van Zulte Waregem wordt het een heel belangrijke week. Tegen Togo en Oeganda kan hij met Guinee kwalificatie voor de Afrika Cup afdwingen. "Het wordt moeilijk, maar het kan zeker", heeft Sylla vertrouwen. Al zou dat mogelijk slecht nieuws voor Zulte Waregem zijn ...

Door Aernout Van Lindt

Op 15 november is er een uitwedstrijd in Togo, vier dagen later wordt in Marokko gespeeld tegen Oeganda. In de groep is Ghana leider met acht punten, Togo heeft er zes en Oeganda en Guinee elk vier. Conclusie: Guinee heeft met Sylla alles in eigen handen, zes op zes is altijd genoeg om in de top-2 terecht te komen.

"En als we winnen tegen Togo is 4 op 6 misschien ook genoeg", rekent Sylla uit. "We kunnen daar gaan winnen, al zal het moeilijk worden. Daarna trekken we meteen naar Marokko op stage, alvorens de match tegen Oeganda daar aan te vatten."

Hou van spelen voor mijn land

Als kersvers vader is Sylla zo terug een dikke week van huis: "Dat reizen is soms wel eens lastig, maar ik hou van spelen voor mijn land. Dus wil ik graag naar de Afrika Cup met Guinee."

Voor Zulte Waregem zou het een tegenvaller kunnen zijn om Sylla in januari drie weken te moeten missen, temeer omdat James Troisi meer dan waarschijnlijk ook in de Australische selectie voor de Asian Cup in eigen land zal zitten. Creatief en aanvallend geweld minder in de maand januari voor Essevee? "Als ik naar de Afrika Cup zou mogen en afwezig zou zijn, dan moet Zulte Waregem een vervanger aantrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties