Top&Flop Aangename topper en fris Charleroi, Standard opnieuw ziek

Aangename topper en fris Charleroi, Standard opnieuw ziek
Foto: © Photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Charleroi

Wie had dat ooit durven vermoeden dat Charleroi dit seizoen zou gaan meebikkelen voor play-off 1? Ook dit weekend op Westerlo toonde het bij vlagen weer waartoe het in staat is. 

Met fris, vrolijk en fruitig voetbal kan het menigeen pijn doen - remember Anderlecht vorige week - en wie weet wat dan mogelijk is. Elke keer opnieuw vertrekken sterkhouders uit Henegouwen, elke keer opnieuw wordt het goed opgevangen.

KV Kortrijk

Yves Vanderhaeghe heeft toch wel wat neergezet. Met Kortrijk staat hij na een zwakke seizoensstart - waarin de twijfels al de kop opstaken - voorlopig gewoon in de top-6.

Door de zege op Standard staat het met 12 op 12 te pronken in het klassement. En de manier waarop ze bijwijlen de Rouches wisten weg te spelen was echt knap en sterk te noemen. Steeds meer zijn ze een ploeg om in de gaten te houden voor de top-6 in de eindafrekening. 

Toppers zetten titel- en Schoenambities bij

Het lijkt dit jaar echt wel tussen Anderlecht en Club Brugge te zullen gaan om de titel. In de onderlinge topper toonden ze beiden dat ze dit seizoen wel eens tot op het einde nek-aan-nek voor het allerhoogste zouden kunnen gaan strijden.

Is dit al play-off niveau? Niet helemaal, maar de inzet en de wil was er wel al. En bovendien gaat het ook Europees voor beide ploegen voor de wind: normaliter zijn ze er beiden bij in de 16e finales van de Europa League. Praet en Vazquez? Gouden Schoenrijp, beiden.

FLOP

Standard

Ja, KV Kortrijk speelde een aardige match in de Vurige Stede. Maar toch had Standard het toch ook weer deze keer vooral aan zichzelf te danken dat het zich stilaan terug in crisis wentelt.

Net als vorig jaar geen Europese lente, net als vorig jaar ook weer een serieuze vormdip. Vukomanovic leek de ploeg op de rails te hebben, maar de laatste weken bewijzen het tegendeel. En de fans verlieten massaal het stadion en floten hun spelers uit - ook dat is een bekend gevoel.

Zolotic

Een halfuur lang was er geen vuiltje aan de lucht voor AA Gent. Het leidde in het vernieuwde Regenboogstadion met 0-1 en was veruit de betere ploeg. Tot Zolotic rood pakte na twee keer oeverloos dom geel.

Het gevolg was groot: in de tweede helft kwam Essevee er beter uit en ging het er op en over. 2-1, de Buffalo's misten een unieke kans om zich aan de leiding te hijsen in de Jupiler Pro League.

Mechelse inefficiëntie

KV Mechelen had ook tegen Oostende moeten winnen. In de negen thuismatchen die het al achter de kiezen heeft was het eigenlijk telkens de betere ploeg. Toch staat het met 4 overwinningen, 4 gelijke spelen en 1 nederlaag met 16 op 27 onder de mogelijkheden.

Reden daarvoor is dat er gewoon niet gescoord wordt. Van dichtbij, van veraf, alleen voor de keeper, vanop de strafschopstip: ook tegen een nochtans niet eens zo goed verdedigend Oostende ging de bal er weer niet in. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties