De Wilde oordeelt: "Ryan is de beste, Keet klaar voor topclub"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
De Wilde oordeelt: "Ryan is de beste, Keet klaar voor topclub"
Foto: © Photonews

In onze Belgische competitie wordt de blik veelal op creatieve middenvelders en aanvallers gelegd. Al waren het de doelmannen die tijdens het voorbije voetbalweekend de hoofdrol opeisten. Maar wie is nu eigenlijk de beste?

Door Cédric De Volder

  • Proto, Ryan en Keet top in België
  • "Ryan heeft capaciteiten om lengte te compenseren"
  • Wanneer maakt doelman van Kortrijk stap naar topclub?

De eindejaarsperiode breekt aan en dan is het stilaan tijd voor de lijstjes. De doelmannen speelden zich de voorbije dagen in de kijker. Bovendien staat het gala van de Gouden Schoen voor de deur. Het is dus hoog tijd om een specialist ter zake om zijn mening te vragen.

"In mijn ogen zijn Silvio Proto, Mathew Ryan en Darren Keet momenteel de drie betere doelmannen in de Belgische competitie", aldus Filip De Wilde in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Die jongens hadden de voorbije weken en maanden de meeste invloed op de prestaties van hun team."

Toch heeft ook de voormalige doelman van onder meer RSC Anderlecht, Sporting CP en de Rode Duivel een voorkeur. "De stijl en het profiel van Ryan spreken me het meest aan."

Te klein? Ryan beschikt over voldoende capaciteiten om dat te compenseren

"Er wordt wel eens gezegd dat hij te klein is, maar Ryan beschikt over voldoende andere capaciteiten om dat te compenseren", gaat De Wilde verder. "Al moet ik wel toegeven dat die lengte op hoger niveau misschien wel een probleem zal zijn."

Keet en Proto

"Proto bevestigt ook dit seizoen zijn prestaties van de voorbije seizoenen", besluit De Wilde. "Keet speelt momenteel nog bij KV Kortrijk, maar de Zuid-Afrikaan beschikt zeker over het potentieel om de stap naar een topclub te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties