Reactie Hein Vanhaezebrouck kon het ook niet geloven: "Beste match van Gent in jaren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Hein Vanhaezebrouck kon het ook niet geloven: "Beste match van Gent in jaren"
Foto: © Photonews

AA Gent kreeg een pak kansen, maar geen enkele bal vond de weg naar de netten. Köteles haalde er ook een pak ballen uit en de Genkse spelers worpen zich als gekken voor de goal. Beide coaches konden het moeilijk geloven.

Sander De Graeve in Gent

"Dit was van het beste wat er dit jaar in België al te zien was", aldus Hein Vanhaezebrouck. "De mensen die de match niet zagen, zullen denken niets gemist te hebben. Integendeel. Ze misten de beste match van AA Gent in jaren." Hij was tevreden met de prestatie van zijn spelers. "Elke drie minuten een kans, dat is niet slecht."

"Ik kon niets meer vragen van mijn spelers vandaag. Wat ik gezegd heb in de kleedkamer tijdens de rust? Niets." Het mocht gewoon niet zijn voor Gent. "Het was al de hele week grijs weer en het bleef grijs. Of ik gelaten ben? Ik was dat veel meer bij het overlijden van Luc De Vos."

Nog nooit zo onder druk gekomen

Vanhaezebrouck wachtte opvallend lang om te wisselen. David Pollet mocht pas luttele minuten voor affluiten het veld op. "Het was ook goed, hé. We kregen nog steeds kansen, zelfs in blessuretijd. Ik wou dat raderwerk niet in gevaar brengen. Wie weet breng je die extra spits vroeger en gaat hij in de weg lopen."

Ook Alex McLeish zag dat Gent zijn team overklaste. "Zitten we op hetzelfde niveau als Gent? Dat is discutabel. We hadden wel heel wat geblesseerden, maar Gent heeft ons onder druk gezet zoals ik het nog nooit meemaakte. We hadden een beetje geluk vandaag en we hebben verdedigd als leeuwen", aldus McLeish.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties