Top&Flop 31 punten is niet altijd 31 punten: Kortrijk is top, Anderlecht is flop

31 punten is niet altijd 31 punten: Kortrijk is top, Anderlecht is flop
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

KV Kortrijk

31 op 54, het is een rapport waar je mee thuis kan komen als Kortrijk zijnde. Het wordt ook stilaan een vaste traditie om KV Kortrijk bij de toppers te zetten. Wie zaterdag in het Guldensporenstadion zat, weet waarom. Voor de anderen frissen we het even op.

"Wij worden kampioen", kirden de supporters. Dat is misschien wat kras en voorbarig, maar hoe de drie doelpunten tot stand kwamen was om duimen en vingers vanaf te likken. Waar we over een 'te beperkte kern' spraken in het begin van het seizoen, kunnen we nu enkel zeggen: vier basisspelers out, en nog weelde te over! 

Club Med is weg bij Standard

Was het geweldig voetbal dat Standard op de mat legde? Neen, absoluut niet. Maar op bezoek bij Charleroi konden ze wel winnen - en dat doen dit seizoen weinig teams.

Maar vooral de manier waarop moet deugd hebben gedaan: de vier gele kaarten zullen we voor een keer opvatten als een compliment. Iedereen legde er kop, schouders en benen voor om de drie punten binnen te halen. En een mooi doelpunt om het af te ronden!

Het Gentse spel

Ook Moeskroen toonde zich geweldig dit weekend met een leuke aanvallende driehoek, maar het spel van AA Gent viel nog meer op bij ons. Keer op keer wisten ze de bezoekers uit Genk helemaal zoek te tikken.

Het beste Gent in jaren, aldus analisten en coach Vanhaezebrouck na de wedstrijd. En we kunnen bijtreden: spelmatig zat het meer dan snor bij de Buffalo's: een sterk collectief en heel veel kansen. Maar ...

FLOP

Gentse afwerking

Maar ... de afwerking was er absoluut niet. Je kan dan wel gaan stoefen op een sterke doelman Köteles, en met meerdere schoten op het doelkader mag je ook wel wat pech inroepen.

Toch moeten de spelers van Gent toch ook de hand in eigen boezem durven steken: wie 30 kansen weet te ontwikkelen en toch de drie punten niet thuis kan houden, kan zich dat op het einde van het seizoen beklagen.

Anderlecht

Over Club Med gesproken zeg ... met 31 punten op 54 oogt het rapport van Anderlecht bijzonder droef. En de manier waarop ze in Moeskroen werden belachelijk gemaakt zegt eigenlijk genoeg: dit is een schande.

Ga het thuis maar eens uitleggen aan de fans dat je in een CL-match het allemaal kan opbrengen voor elkaar, maar dat je in het duistere Henegouwen twee keer in een maand jezelf laat ringeloren met een zielige vertoning.

Sire, er zijn geen truitjes meer

In het weekend waarin Koningin Fabiola - volgens sommigen ook al niet de meest modebewuste persoon van ons land - haar laatste adem uitblies, kregen we ook weer een modefiasco op het veld.

Jani Kazaltzis kijkt hopelijk/gelukkig geen voetbal, anders was hij vermoedelijk steil achterovergeslaan bij het zien van lelijke, rode tape op de zijkant van de truitjes van de Rouches. En over de rode verf beginnen we helemaal niet ... dit kan toch echt alleen maar in België?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties