Preud'homme ziet gelijkenissen met Luikse kampioenenploeg: "Maar groot verschil: Club moet het nog doen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Preud'homme ziet gelijkenissen met Luikse kampioenenploeg: "Maar groot verschil: Club moet het nog doen"
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme gaat morgen nog eens op bezoek op zijn Sclessin. De voormalige Rode Duivel loodste Standard in 2008 zelfs nog naar de landstitel. En dat kunstje wil hij nu overdoen met Club Brugge. "Ik zie wel enkele gelijkenissen tussen beide clubs."

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud'homme leeft alvast ontspannen toe naar de topper van zondag. "Hoe ik naar Standard ga? Met de bus, hé." (lacht) Maar hoe kan het ook anders? Club Brugge staat aan de leiding van het klassement, pakte afgelopen donderdag nog de groepswinst in de Europa League en lijkt een geoliede machine.

"De overwinning en de groepswinst van donderdag zorgen natuurlijk voor het nodige vertrouwen", aldus de Luikenaar. "Maar we kunnen er niet te lang bij stilstaan. Het is nu eenmaal onze job om elke drie dagen een wedstrijd te spelen en elke drie dagen alles opnieuw op het spel te zetten."

Het is nu eenmaal onze job om elke drie dagen alles op het spel te zetten

Preud'homme werd vorig seizoen nog met de grote trom naar Olympia gehaald. De oefenmeester moet zijn kunstje van bij Standard,  FC Twente en Al Shabab herhalen: de titel pakken. "Ik zie alleszins enkele gelijkenissen met het Standard van enkele seizoenen geleden en het Club Brugge van nu."

"Destijds had ik onder meer Axel Witsel en Steven Defour onder mijn hoede", besluit de veldheer. "Ook bij Club Brugge loopt er een pak talent rond. Ik merk ook dat de mentaliteit hier enorm goed zit. Maar er is één enorm groot verschil: Standard heeft het al gedaan en Club moet het nog doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties