Reactie Buffel moedigt jonge ploegmaats aan: "Enkele jaren geleden stonden hier ook talenten op"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Buffel moedigt jonge ploegmaats aan: "Enkele jaren geleden stonden hier ook talenten op"
Foto: © photonews

Thomas Buffel had een belangrijk aandeel in de Genkse zege tegen Kortrijk. Hij liep voorop in de strijd en forceerde de strafschop waaruit de openingstreffer volgde.

Door Robby Morren

  • Buffel lokte slim strafschopfout uit
  • Moedigt jongeren aan door naar De Bruyne en Courtois te verwijzen
  • Beklemtoont dat de weg nog lang is

"Kortrijk is een lastige tegenstander. Ik heb de beelden nog niet bekeken, maar als die goals van hun onterecht werden afgekeurd dan komen we inderdaad goed weg."

"Het was alleszins een goede overwinning voor ons. Kortrijk heeft veel kwaliteiten en vooral in de aanvangsfase hebben zij het ons heel moeilijk gemaakt. Ze konden steeds de aanval opzetten. Ik ben af en toe naar binnen geknepen om steun te bieden op het middenveld."

We moeten nog veel verbeteren, maar we hebben kwaliteiten

De strafschopgoal viel voor Genk op een uitstekend moment. "Ik voelde dat de tackle zou komen en tikte de bal vooruit. We kwamen zo op een goed moment op voorsprong. Dat gaf ons ook die extra stimulans om in de tweede helft door te duwen."

Racing Genk sprong in het klassement over Kortrijk. "We staan nu op een mooie plek, maar we weten dat de weg nog lang is", zo tempert de aanvoerder het enthousiasme. "De coach heeft noodgedwongen veel jongeren moeten inpassen."

"Er moet nog veel verbeteren, maar we hebben kwaliteiten. Het is belangrijk voor die jongeren om die winst te pakken en zo vertrouwen op te doen. Enkele jaren geleden stonden hier ook talenten op", verwijst Buffel naar De Bruyne en Courtois. "Het is nu aan die jongeren om door te drukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties