Hasi waarschuwt, Dury gelooft

Hasi waarschuwt, Dury gelooft
Foto: © photonews

Morgen kijken Zulte Waregem en Anderlecht elkaar weer in de ogen. In andere omstandigheden dan anderhalf jaar geleden, toen paars-wit de titel greep na een gelijkspelletje tegen Essevee. Hoe blikken de coaches vooruit op het duel? Wij schotelden ze een aantal vragen voor.

Over de typeploeg

Hasi: "Ik ga niet te veel wijzigen. We moeten deze wedstrijd aanvatten als een competitiewedstrijd en zo goed mogelijk voor de dag komen."

Dury: "Wissels doorvoeren? Daar moet ik nog over nadenken. Maar ik ga geen risico's nemen met mensen die misschien niet helemaal klaar zijn voor de strijd.

Over de tegenstander

Hasi: "Ze zullen enorm gemotiveerd zijn. Wij wonnen ginder met 0-2, maar makkelijk was het niet. Sindsdien zijn ze enkel beter en beter geworden."

Dury: "Anderlecht is samen met Club Brugge een van de twee grote ploegen dit seizoen. Ze doen het goed en geven de jeugd kansen. Spelers als Tielemans en Dendoncker kunnen lanceren is magnifiek. Het is een andere weg, het zijn geen Mbokani's, Biglia's of Kouyaté's."

Over de inzet en de kansen

Hasi: "Zulte Waregem is een echte bekerploeg en voor hen is het nog de enige manier om Europees te halen. Wij moeten deze match dus serieus opvatten om onze kansen te vrijwaren."

Dury: "Met heen- en terugwedstrijden maak je altijd kans. Het blijft de Beker, dus we moeten er met geloof aan beginnen - anders begin je er beter niet aan. Ik ben wel een voorstander van heen- en terugmatchen vanaf de kwartfinales. Uiteindelijk zit je op 5 matchen van een ticket naar Europa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties