Real Madrid stoot door naar finale op WK voor clubs

Jeroen Evens
| 9 reacties

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van het WK voor clubs in Marrakesh te Marokko. Met zware 4-0 cijfers zette het makkelijk Cruz Azul opzij.

Carlo Ancelotti trad vanavond aan met zijn sterkst mogelijke ploeg in Marokko, op de eerste wedstrijd –en tevens onmiddellijk de halve finale- van Real Madrid op het WK voor clubs. Tegenstander was Cruz Azul, de Mexicaanse ploeg die de tegenhanger van de Champions League in Noord&Centraal-Amerika wist te winnen.

Er waren véél kansen  voor beide ploegen in het begin van de wedstrijd, maar het was Real dat de score wist te openen dankzij een doelpunt van Serio Ramos op het kwartier. Met een heerlijke vrije trap wist Toni Kroos zijn Spaanse ploeggenoot te bereiken, die makkelijk Cruz Azul-doelman Jesùs Corona wist te verschalken.

Met BBC –Bale, Benzema, Cristiano- voorin heeft Real natuurljk verschrikkelijk veel weelde voorin, en dat trio liet van zich horen,  zo’n tien minuten voor rust.  Na drie verdedigers in de wind te zetten bracht Carvajal voor op Benezema, die de 2-0 erin poeierde.

Cruz Azul kreeg nog een mooie kans om zich terug in de wedstrijd te knokken dankzij een penalty, maar Casillas wist voor de tweede wedstrijd op rij een strafschop te stoppen, waardoor Real met een comfortabele 2-0 zege de rust in kon.

Na rust domineerde de Spaanse Champions League-winnaar.  Vijf minuten na het fluitsignaal vond Benzema Ronaldo op de linkse flank, die voorzette op Bale. De Welshman kopte de bal mooi richting tweede paal, en de bal belandde in het net.

CR7 bracht nog een tweede doelpunt aan, ditmaal aan Isco. Die passeerde twee verdedigers alvorens naast Corono binnen te trappen: 4-0.
Met deze mooie score kan Madrid zich concentreren op de finale, die zal gespeeld worden op zaterdag tegen de winner uit het duel tussen San Lorenzo en Auckland City.