Hoe verging het 'Bous' eigenlijk in Rusland?

Hoe verging het 'Bous' eigenlijk in Rusland?
Foto: © Photonews

Mbark Boussoufa zou wel eens terug naar Anderlecht kunnen komen deze winter. Als we toegeven weten we echter heel weinig van het reilen en zeilen van de ex-speler van paars-wit en de Buffalo's. Rusland is onbekend en dus onbemind terrein. Wij zetten zijn statistieken eens op een rijtje.

2011 - 2012: Anzhi

Boussoufa vertrok door de grote poort naar Rusland en was er in zijn eerste jaar niet weg te slaan uit de basis. Hij startte liefst 36 keer, al werd hij bijna 1 op de 3 keer gewisseld.

Met 7 doelpunten - waarvan 3 in de play-offs - was hij deels verantwoordelijk voor het behalen van een stekje richting Europa League, een succes voor het team toenmalig.

2012 - 2013: Anzhi

Het meest succesvolle seizoen in Rusland misschien wel van de ex-speler van Anderlecht en AA Gent. De 1/8e finales van de Europa League halen, de finale van de Russische Beker bereiken en bovendien toch wat doelpunten maken in de competitie.

Alle competities samen kwam Boussoufa aan 6 doelpunten, maar vooral een megalomaan aantal assists: 18. Met 3640 speelminuten was het alles bij elkaar dan natuurlijk ook een heel druk jaar.

2013 - 2014: Anzhi & Lokomotiv Moskou

Tot half augustus speelde Boussoufa nog voor Anzhi, daarna ging hij naar Lokomotiv Moskou. In totaal speelde hij 25 wedstrijden in de Russische competitie, behoudens enkele geelgeschorste speeldagen was hij nog steeds incontournable.

1795 minuten speelde Bous, waarin hij met 2 goals en 6 assists ook heel belangrijk was voor zijn ploeg. De titel? Die zat er niet in, verder dan stek drie kwam Loko niet.

2014 - 2015: Lokomotiv Moskou

In het begin van het seizoen stond Boussoufa niet in de selectie, maar sinds hij terug in de basis mag starten doet Lokomotiv het aardig. Acht basisplaatsen leverden 20 op 24 op, in totaal gaf hij in 705 minuten drie assists.

Scoren? Dat deed de Marokkaan niet in de competitie, al zorgde hij wel twee keer een belangrijk doelpunt in de Russische Beker voor Lokomotiv. Daardoor zitten de Moskovieten ook daar nog mee te spelen om de prijzen. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties