Reportage Antwerpse derby in finale Football Battle!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 29 reacties
Antwerpse derby in finale Football Battle!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de Football Battle zitten de poules er nu helemaal op. We kregen een erg sterk Dordrecht en Futsal Topsport Antwerpen te zien. Lokeren en Oostende liggen erui.

Sander De Graeve en Dirk Pieters in Antwerpen

In de Football Batlle neemt Futsal Topsport Antwerpen het op tegen vijf profteams. Vorig jaar speelden Kortrijk en Lokeren de finale, maar dit jaar vochten ze in de allerlaatste groepsmatch om een plek in de halve finale.

Wat een match ook, het scoreverloop ging continu over en weer en er vielen de eerste gele kaarten van het tornooi. Er was zelfs heel wat discussie met de scheids, een goal werd afgekeurd en Santini verprutste, tot woede van zijn coach, een shoot-out door de Lokerse doelman te proberen dribbelen.

Na de eerste match had Killian Overmeire het nog over "een nieuwjaarsreceptie voor voetballers, maar dan zonder drank." In die match tegen Kortrijk was het menens. KVK kreeg uiteindelijk in de absolute slotseconde een vrije trap. Santini maakte er 5-4 van en Kortrijk mag naar de halve finales.

Tegen Dordrecht werd het nog met 7-2 wandelen gestuurd, Lokeren hield de sterke Nederlanders op een gelijkspel. In de andere poule was Oostende er al snel aan voor de moeite. Zowel Antwerp als FT Antwerpen wonnen makkelijk. FT won daarna het prestigeduel om de groepswinst.

In de halve finales was het telkens razend spannend. Futsal Topsport Antwerpen haalden het met 6-5 tegen KV Kortrijk. Sterspelers Hitou en Sababti maakten het verschil. Bij Kortrijk was Santini de ster.

De andere halve finale werd ook een nagelbijter. Bij een 2-2 stand maakte Boeckx een kapitale fout. Hij rukte op, maar verloor de bal. Peersman lobde de 3-2 binnen voor Dordrecht.

“We gingen vol voor de winst”, aldus Boeckx. Dan moet je risico's nemen. Uiteindelijk zorgde een goeie interceptie van de doelman nog voor de beslissende 4-3 van Emrullah 'Super Turk' Güvenç.  

Uitslagen

Poule A
Antwerp - Oostende 6-3
Oostende - FT Antwerpen 3-7
FT Antwerpen - Antwerp 5-2

Poule B
Lokeren - Dordrecht 3-3
Dordrecht - Kortrijk 7-2
Kortrijk - Lokeren 5-4

Halve Finales
Kortrijk - FT Antwerpen 5-6
Antwerp - Dordrecht 4-3

Finale

FT Antwerpen - Antwerp

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties