Snelheidsduivel Borkelmans vraagt werkstraf, maar krijgt toch rijverbod

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Snelheidsduivel Borkelmans vraagt werkstraf, maar krijgt toch rijverbod
Foto: © SC

Vital Borkelmans heeft een zware voet en moest zich daarvoor deze ochtend verantwoorden voor de rechtbank. Met het tragische ongeval van Malanda in het achterhoofd vroeg hij zelf een werkstraf.

In 2013 werd Borkelmans op Kerstmis geflitst aan 178 kilometer per uur. Hij moest voor de rechtbank verschijnen en vroeg een werkstraf. Hij riskeert een rijverbod. "Een rijverbod betekent voor hem een professioneel verbod. Vandaar dat wij een werkstraf zouden voorstellen", aldus zijn advocaat in Het Nieuwsblad.

Het ongeval waarbij Junior Malanda om het leven kwam, speelt mee in de argumentatie van de assistent-coach van de Rode Duivels. "Ik was in shock toen ik het hoorde van Junior. Ik rijd ook vaak op de Duitse banen. Toen ik nadien de omstandigheden de horen kreeg, was het ook nog eens slikken."

Het was even slikken

"Het feit dat ik net nu voor zoiets moet voorkomen heeft mij uiteraard ook aan het denken gezet. Al is het wel zo dat de omstandigheden in mijn geval anders waren. Het was klaar en Kerstmis, dus er was geen volk op de baan", kaderdeBorkelmans zijn vergrijp.

"Ik wil gerust gratis voordrachten in scholen geven. Ik denk dat de maatschappij daar meer aan kan hebben dan wanneer ik een zware boete krijg of een lang rijverbod moet uitzweten", gaf de ex-Rode Duivel nog mee.

Toch een rijverbod

De rechter ging er niet op in. Borkelmans mag een maand niet met de auto rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties