Brepoels moet PO3 ontlopen: "Als we negen keer de nul houden, zijn we negen punten rijker"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Brepoels moet PO3 ontlopen: "Als we negen keer de nul houden, zijn we negen punten rijker"
Foto: © Photonews

Guido Brepoels staat voor zijn eerste examen bij Waasland-Beveren. De oefenmeester hoopt tegen Zulte Waregem al meteen toe te slaan. "Al telt er nu eigenlijk maar één ding meer. We moeten elke wedstrijd het volle pond geven."

Door Cédric De Volder

Guido Brepoels volgde Ronny Van Geneugden op als oefenmeester van Waasland-Beveren. Er wacht de Leeuwen nog een hevige strijd om play-off 3 te ontlopen.

Guido, hoe was het eerste contact met de groep?

"Dat was zeker en vast positief. Ik ben eigenlijk meteen begonnen met een analyse te maken van de spelers. Er is ongelooflijk weinig tijd, hé."

De club liet al verstaan dat er geen transfers moeten worden verwacht. Dus je bent tevreden over de riemen waarmee je zal moeten roeien?

"Laat het duidelijk zijn: Waasland-Beveren kan zeker en vast nog versterking gebruiken. Maar zo'n nieuwkomers moeten onmiddellijk inzetbaar zijn. En het is lastig om zo'n jongens te vinden. Iedereen wil een vlotscorende spits die de voorbije maanden heeft gespeeld bij zijn club."

Iedereen wil een vlotscorende spits die de voorbije maanden heeft gespeeld bij zijn club

Je begint met wedstrijden tegen Zulte Waregem, Lierse SK en KV Mechelen. Vervolgens staan er toppers op het menu. Dus het moet nu meteen gebeuren...

"Eigenlijk telt er momenteel maar één ding meer: we moeten elke wedstrijd het volle pond geven. Bovendien moeten we leren om de deur dicht te metselen tegen een sterkere tegenstander. Als we negen keer de nul houden, zijn we negen punten rijker." (gniffelt)

Iedereen kent je van je periode bij STVV. Zijn er raakpunten met Waasland-Beveren?

"Beide ploegen spelen in dezelfde kleuren. (lacht) Verder zie ik weinig gelijkenissen. Ook met STVV moest ik tegen de degradatie vechten. Maar dat was een andere zaak. Roland Duchâtelet was destijds net vertrokken en er was helemaal niets meer op Stayen."

Als afsluiter terug naar Waasland-Beveren. Zijn jullie een echte degradatiekandidaat?

"De cijfers liegen niet. Maar ik ben ervan overtuigd dat elk team op het einde van de rit op een juiste plaats zal staan. Ik hoop meteen op enkele goede resultaten. Dat kan echt voor een boost zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties