Standard-fans wachten op versterkingen: "Beloftes worden niet ingelost"

Standard-fans wachten op versterkingen: "Beloftes worden niet ingelost"
Foto: © SC

Zorgt 2015 voor de kentering bij Standard? Voorlopig mag het ergste gevreesd worden, want de ploeg is nog niet gevoelig versterkt. En dat was toch één van de eisen die de supporters het bestuur hadden voorgelegd.

Door Johan Walckiers

  • Nog geen versterkingen
  • Supporters kregen beloftes
  • Radiostilte bij bestuur

Standard heeft in een half jaar tijd heel zijn thuisreputatie te grabbel gegooid. Waar Sclessin vroeger een quasi onneembare burcht was, liet de eerste helft van het seizoen 2014-2015 zien dat de Luikenaars amper nog kunnen winnen in het Stade Maurice Dufrasne. Een 11 op 33 was het resultaat.

Een team dat thuis tegenstander kan domineren

"Een stand van zaken? Daarvoor moet je bij Roland Duchâtelet zijn", is Eddy Janssis, voorzitter van La Famille des Rouches duidelijk. "Er zijn nog veertien dagen te gaan op de transfermarkt, maar tot nader order zijn de beloftes niet ingelost."

"We hadden in de twee laatste thuiswedstrijden de supporters opgeroepen om achter de ploeg te gaan staan, maar daar waren condities aan verbonden. Dat er wezenlijke versterking zou komen om onze thuisreputatie, die nu onbestaanbaar is, weer op te krikken. We willen een ploeg die thuis de tegenstander kan domineren, maar die is er nog altijd niet."

Om het voorzichtig te zeggen: het bestuur is moeilijk bereikbaar

Maar bij La Famille des Rouches hebben ze nog wat geduld. "Acties hebben we niet gepland, maar als er op Standard acties gebeuren, komen die meestal uit ongeorganiseerde hoek. Maar wij laten Duchâtelet nog wat tijd. Die kan veel hé. Hij is niet voor niets één van de beste zakenmannen van België", aldus een al dan niet sarcastische Janssis.

Maar een duidelijk signaal van het bestuur is er nog niet gekomen. "Wij hebben geprobeerd om hen te bereiken, maar laten we zeggen dat het moeilijk is om iemand aan de lijn te krijgen. Als ik me zo voorzichtig mag uitdrukken", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties