Lierse-verdediger over matchfixing bij Wilem II: "Ben ik zo blind geweest?"

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Lierse-verdediger over matchfixing bij Wilem II: "Ben ik zo blind geweest?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland is momenteel in de ban van een omkoopschandaal bij Willem II. De feiten dateren van het seizoen 2009-2010.

Volgens De Volkskrant was er iets aan de hand met de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. De wedstrijden zouden gemanipuleerd zijn vanuit Singapore en er zou ruim 200 000 euro betaald zijn om de resultaten te beïnvloeden. Ibrahim Kargbo, voormalig speler van RWDM en Charleroi, zou de spilfiguur geweest zijn in het schandaal. 

Een van de spelers die mogelijk een sleutelrol zou gespeeld hebben is de Braziliaan Leonardo Veloso. Tegen Ajax, een wedstrijd die Willem II met 4-0 verloor, kreeg de Braziliaan een rode kaart. In de andere wedstrijd, tegen Feyenoord, werd hij al na 26 minuten gewisseld. De ploeg uit Tilburg verloor die partij met 1-0. 

"Als het waar is, zou ik me genaaid voelen"

Arjen Swinkels, momenteel aan de slag bij Lierse, reageert tegenover Voetbal International vol ongeloof op het verhaal. "Als het waar is wat wordt gezegd, zou ik me genaaid voelen. Ik ben een jongen van de club. Je gaat toch niet achter de rug van je club of van je ploeggenoten je werkgever duperen? Maar je gaat je wel dingen afvragen. Ben ik nu zo blind geweest dat ik er niets van gemerkt heb?"

Willem II bekijkt eventuele verdere stappen. "We zijn nog aan het bekijken wat we gaan doen of wat we kunnen doen. We zullen in ieder geval alle medewerking verlenen bij het onderzoek door de KNVB", zo verklaarde de woordvoerder van de club tegenover Brabants Dagblad. Geen van de spelers die op het veld stonden in de bewuste wedstrijden is momenteel nog aan de slag bij de club. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties