Als Platini het zegt ... "België heeft een gouden generatie die finale EK kan halen"

Als Platini het zegt ... "België heeft een gouden generatie die finale EK kan halen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niemand minder dan UEFA-voorzitter Michel Platini was vandaag te gast in België, om er de nieuwe app van de KBVB - Best of Belgian Football - voor te stellen. "Ik dacht eerst dat het over Eden Hazard ging", haalde die de lachers op zijn hand.

Johan Walckiers in Zaventem

Voor de gelegenheid liet Platini zich uit over de Rode Duivels. En of hij onder de indruk is: "Toen ik zelf speelde, hadden jullie een goede generatie", verwees hij naar de generatie uit de jaren '80, toen in de kleine finale van het WK nog werd verloren van de Fransen.

"Maar nu hebben jullie echt een gouden generatie. Het WK in Brazilië was voor jullie maar een tussenstap op weg naar het EK in Frankrijk, waar jullie zullen schitteren."

Volg het Belgische voetbal al jaren op de voet

"Ik hoop dan ook dat jullie de finale halen in Frankrijk. Maar niet van ons winnen als je wil", aldus Platini nog. "Alvast bravo en chapeau voor het geleverde werk."

De bondsvoorzitter van de UEFA volgt het Belgisch voetbal al lang op de voet: "Ik herinner me nog dat Rensenbrink ooit bij Anderlecht de pannen van het dak speelde. Nu? Toen ik werd uitgenodigd voor The Best of Belgian Football, dacht ik dat het over Eden Hazard ging", lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties