Reactie Dewaest speelde een thuismatch: "Heel mijn omgeving is voor Kortrijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Dewaest speelde een thuismatch: "Heel mijn omgeving is voor Kortrijk"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Charleroi pakte vanavond een felbevochten punt bij KV Kortrijk. Het brak zo met twee nederlagen op rij tegen Cercle Brugge en kan opnieuw het hoofd rechten. Sébastien Dewaest speelde opnieuw sterk achterin en was achteraf tevreden dat hij niet helemaal terug naar Charleroi moest.

Sander De Graeve in Kortrijk

Dewaest is immers een jongen van de streek. "Ik woon in Komen, nog geen kwartier rijden van hier", aldus Dewaest na de match. Hij had heel wat bekenden in de tribune zitten. "Iedereen in mijn omgeving is voor KV Kortrijk, dus kwamen er veel kijken naar deze match", lacht de verdediger.

Vonden ons blok terug

Hij kon opnieuw terugkijken op een goeie match, zeker na de nederlagen tegen Cercle. "We vonden opnieuw ons blok achterin terug van voor de winterstop terug, daar moeten we ook op verder bouwen." Standard kan door het gelijkspel Charleroi morgen uit de top-zes duwen. "Dan moeten ze eerst winnen van Anderlecht, hé."

"Ik hoop dat Anderlecht wint of dat het een gelijkspel wordt", toont Dewaest zich morgen even supporter van paarswit. Charleroi leek ook voor het punt te komen vanavond. "We verdienen ook niet meer als je de match bekijkt. We speelden ook met drie centraal achterin om de sterke spitsen van Kortrijk op te vangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties