Tweedeklassers reageren: "Het is wachten op een alternatief van de Pro League"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties
Tweedeklassers reageren: "Het is wachten op een alternatief van de Pro League"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een gunstige competitiehervorming in het voordeel van de tweedeklassers komt er ook komend seizoen niet. "Onvermogen" en "desinteresse" klonk het gisteren bij de Nationale Voetballiga. Maar hoe zien de clubs de toekomst nu tegemoet?

"Het is anders dan we voor ogen hadden", opent Lommel United-voorzitter Frans Luyckx. "Die drie procent die we extra krijgen stelt niets voor. Een alternatief is er door de Pro League nog niet aangereikt. Ze zouden mij een voorstel doen via mail, maar ik heb er nog niets van ontvangen."

Ook bij OH Leuven hoorde men nog niets. "Er is het plan Duchâtelet", aldus voorzitter Jimmy Houtput. "Maar dat komt niet van de Pro League. We moeten de volgende algemene vergadering (volgende week zaterdag, nvdr.) van de tweedeklassers afwachten om te zien welke houding we gaan aannemen."

Ik denk niet dat het einde verhaal is

OHL is een van de weinige profteams in tweede. "Voor de club heeft dit op korte termijn geen narrige consequenties", gaat de sterke man van de Leuvenaars verder. "Ik denk niet dat het einde verhaal is."

"Ik schat genoeg mensen binnen de Pro League hoog genoeg in om op een of andere manier met een constructief voorstel af te komen. Ik verwacht vroeg of laat een positieve uitkomst."

We steken vier profclubs voorbij, maar lang kan dit niet duren

Lommel United probeert met een krachtige beheerraad vindingrijk uit de hoek te komen, maar beseft de nood tot verandering. "We spelen met jongens uit de streek en betalen zo geen kilometervergoeding of transfers."

"We steken vier profclubs voorbij, maar op langere termijn kunnen we zo niet blijven bestaan", besluit Luyckx. "De eersteklassers moéten een stuk tv-rechten afstaan en een evenredigheid op basis van sportieve prestaties is cruciaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties