Reactie Anderlecht heeft tijd nodig: "Eind februari, dán gaan we top zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 51 reacties
Anderlecht heeft tijd nodig: "Eind februari, dán gaan we top zijn"
Foto: © Photonews

Anderlecht liep vanavond drie punten in op Club Brugge, maar veel overschot had paarswit niet. Besnik Hasi geeft aan dat zijn team nog tijd nodig heeft eer het de eindsprint volledig kan inzetten.

Sander De Graeve in Brugge

Marko Marin gaf een vlijtige indruk, maar zat er vroeg in de tweede helft al door. Ook Rolando is nog lang niet klaar. Het huiswerk van Anderlecht in de winter heeft dus nog wat tijd nodig. Gelukkig kreeg paarswit dankzij de nederlaag van Club nog wat respijt. Tegen Cercle kon het vooral in de tweede helft niet overtuigen, maar won het toch.

"In de eerste helft waren we dominant, maar na de rust gingen we te makkelijk achteruit lopen. Ik ben tevreden met het resultaat", klonk het bij Hasi na de wedstrijd." Hij gaf ook de evaluatie van de nieuwkomers mee. "Marin was beter dan tegen Zulte Waregem. Hij deed goeie dingen en gaf slimme steekpassen. Hij mist matchritme en ook fysiek zit hij met een achterstand."

Ik wou Rolando meteen droppen

Voor Rolando is het nog even wachten. "Ik wou hem meteen droppen, het is een ervaren speler die al veel meegemaakt heeft. In een gesprek gaf hij aan dat hij nog heel wat ritme mist. Hij gaat zijn tijd nemen. Hij nam zelf de juiste beslissing om niet te starten. Hij heeft zes maanden niet gespeeld. Heylen was helemaal niet slecht, overigens."

De coach van Anderlecht mikt op eind februari om iedereen in vorm te krijgen. "Dan gaan we allemaal top zijn. Tot nu toe sloeg alles wat tegen kon slaan, daadwerkelijk tegen. Sylla hebben we nog een tijdje niet en Praet is ook nog out. We moeten ook zien hoe Acheampong en Memba terugkeren uit Afrika."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties