Copa is terug op Daknam: "Drie nachten niet geslapen"

Copa is terug op Daknam: "Drie nachten niet geslapen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De held van de natie is terug: Barry Boubacar Copa. Al wil hij dat zelf niet gezegd hebben: "Het is het werk van de hele ploeg en de natie, zij zijn de helden." Afrikaans kampioen worden, het doet wat met een mens: "Drie nachten niet geslapen, laat het ons daar op houden", lachte de goalie.

Aernout Van Lindt in Lokeren

"Het is dankzij mijn club Sporting Lokeren dat ik de finale van de Africa Cup kon spelen. Ik ben trots de clubkleuren van Lokeren te mogen dragen en ook trots en fier dat ik mocht spelen voor mijn land", begon de Ivoriaan rustig zijn verhaal te vertellen.

Een verhaal dat hem voerde tot bij de beslissende strafschop in de finale: "Ik wist drie uur voor de match dat ik zou spelen, maar ik was er mentaal klaar voor. Het was geen mooie match, maar dat deed er niet toe in die fase."

Wist dat het goed ging komen, zelfs bij 0-2

"Wat telde, dat was de overwinning. Ik was er al eens dicht bij in 2006 en 2012, nu had ik vertrouwen in een goede afloop. Zelfs na 0-2 in de strafschoppenserie had ik er nog vertrouwen in."

En dan kwam de finale penalty: "Ik stopte die van de andere doelman, ik wist wat ik moest doen. Daarna dacht ik aan niets meer, gewoon zelf binnen trappen. Die krampen? Die waren echt ja, de warmte en vochtigheid hadden hun tol geeist."

Zonder slapen bij de president

"En ik ging naar de Afrika Cup met een gebrek aan matchritme. Maar het was natuurlijk ook wel wat om ze te destabiliseren", gniffelde de sympathieke doelman.

En toen ging het dak er af: "Het was een groot feest bij intrede in Abidjan. We hebben drie nachten niet geslapen, zelfs bij de president stonden we niet uitgeslapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties