Recidivist Van Damme was gisteren niet aan zijn proefstuk toe

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 82 reacties
Recidivist Van Damme was gisteren niet aan zijn proefstuk toe
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joachim Van Damme was gisteren na de drieste tackle op Ibrahima Conte hét gespreksonderwerp in het Park. Het 'strafblad' van de KV Mechelen-middenvelder raakt stilaan volgepend.

"Als je ziet hoeveel fouten Van Damme in het verleden al maakte zonder bestraft te worden... Ik kan dat niet begrijpen." Het ongenoegen bij Anderlecht-coach Besnik Hasi was na de opmeting van de schade groot.

Al vroeg op het seizoen ging de speler van Malinwa ook al bruusk door op Sherjill MacDonald. Hij kwam er toen goedkoop vanaf met geel. In november ging Van Damme opnieuw over de schreef, deze keer met een elleboogstoot aan Thibaut Van Acker. De reviewcommissie schorste hem toen voor twee duels.

Toch is de 23-jarige Van Damme allesbehalve goedleers. In het bekerduel tegen Club Brugge ging hij pardoes op de voet van Victor Vazquez staan. De overtreding werd onbestraft gelaten. Dat gebeurde gisteren na de schandalige tackle op Conte niet, al had rood op zijn plaats geweest. Een nieuwe vervolging voor de reviewcommissie zit eraan te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties