Reactie Defour speelt productiefste seizoen ooit: "Ik ben een box-to-box geworden"

Defour speelt productiefste seizoen ooit: "Ik ben een box-to-box geworden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zes goals en drie assists... Eigenlijk had Anderlecht Steven Defour niet echt aangetrokken om het scorend vermogen omhoog te trekken. Dat hij dat toch doet, is dus enkel een bonus en hij verdient zijn transferprijs snel terug. Zoals gisteren op Genk.

Johan Walckiers in Genk

Defour speelde een beresterke wedstrijd op Genk als aanjager en als afwerker. Zijn goal was immers er eentje van de pure afwerker. Iets wat hij nog nooit in zijn carrière geweest is. "Ik ben goed bezig met goals maken hé", lachte hij. "Mijn beste seizoen in dat opzicht. Ik dacht dat Mitrovic zelf ging trappen, maar toen ik de bal kreeg, kon ik perfect draaien."

Met zijn zes doelpunten is hij de tweede beste afwerker na Mitrovic. Verklaringen daarvoor kon hij ook aanbrengen. "Het is wat alles. Ik kom meer in de zestien en mijn positie is ook wat veranderd. Vroeger was ik een pure verdedigende middenvelder. Bij Anderlecht ben ik meer een box-to-box geworden. Zo kom ik veel meer in een positie om zelf te scoren."

Dendoncker kan het allemaal opvangen

En zeggen dat ze bij Anderlecht jaren zochten naar een box-to-box. In een middenveld met Dendoncker en Tielemans draait het perfect. "We zijn complementair. Ik kan mee naar voor gaan omdat Dendoncker dat loopvermogen heeft om het op te vangen achter mij. Youri doet ook altijd zijn werk en hij loopt zich ook goed vrij. We profiteren alledrie van elkaar", vond hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties