Club Brugge: "Relletjes bij uitmatchen gevolg van onze populariteit"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 61 reacties
Club Brugge: "Relletjes bij uitmatchen gevolg van onze populariteit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daags voor de topper tussen AA Gent en Club Brugge kwam het al tot rellen tussen beide supportersclans. Bij blauw-zwart zijn ze van mening dat ze op dergelijke acties weinig vat hebben.

Een tachtigtal hooligans van Club zakte zaterdag naar de Gentse Vrijdagmarkt af. "Dat betreuren wij ten zeerste. Vooral omdat wij grote inspanningen leveren op het vlak van veiligheid", vertelt general manager Vincent Mannaert in Sport/Voetbalmagazine.

"Feit is dat zo goed als alle rellen zich buitenshuis afspelen. Dat is het grote nadeel van onze populariteit over het hele land: een grote vermenging van supporters met helaas ook minder goede bedoelingen."

Nooit tifo's gericht tegen de de bezoekende ploeg

Problemen die zich in het eigen Jan Breydel niet voordoen. "Thuis hebben we zelden problemen met Clubsupporters, ook niet met tifo's", besluit Mannaert. "Die zijn altijd pro-Club en nooit gericht tegen de bezoekende ploeg of spelers."

"We verlenen daarbij in alle transparantie en overleg ook altijd onze volledige medewerking aan Blue Army, die de tifo's maakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties