Cercle geeft tekst en uitleg bij het nieuwe Jan Breydel: "Liever eigenheid behouden dan op parking naast Club"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 32 reacties
Cercle geeft tekst en uitleg bij het nieuwe Jan Breydel: "Liever eigenheid behouden dan op parking naast Club"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft vandaag de plannen voorgesteld voor het nieuwe Jan Breydelstadion. Een verhuis met Club Brugge naar een stadion naast dat van Club, ziet de Vereniging niet zitten.

Cercle mikt op verbondenheid met de wijk St. Andries. "Cercle verkiest een duurzame renovatie boven een nieuwbouwproject. Cercle is ervan overtuigd dat een klein stadion op een parking naast het grote stadion van Club Brugge ten koste gaat van de identiteit van de Vereniging", staat te lezen in het bericht.

Het vernieuwde stadion zal meer ruimtes en mogelijkheden bieden om in de stad te wonen. Cercle zal immers de hoeken afbreken en vervangen door maximaal 150 wooneenheden. Zo blijft het stadion dicht en wordt het kuipgevoel behouden.

Bovendien zal het ook een pak minder kosten. "We zijn ervan overtuigd dat de totale investeringskost voor het nieuwbouwproject onderschat wordt. Dit renovatieproject zal voldoende middelen genereren om beide stadionprojecten te ondersteunen zonder er extra belastinggeld nodig is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties