Derde worden in de CL-groep? Geen garantie op succes in Europa League!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Derde worden in de CL-groep? Geen garantie op succes in Europa League!
Foto: © Photonews

Zenit Sint-Petersburg moet dit jaar de eer redden van de teams die derde werden in hun groep van de Champions League. Alle andere 'afgezakte' teams liggen er namelijk al uit. Het teken dat het niveau van Champions League en Europa League steeds dichter bij elkaar aanleunt?

Sporting, AS Roma, Anderlecht, Ajax, Bilbao, Liverpool en Olympiakos vonden ondertussen al hun exodus in de Europa League, nadat ze 'afzakten' uit de Champions League. Enkel Zenit Sint-Petersburg is nog over in de kwartfinales, zij nemen het op tegen Sevilla.

We gingen even na hoe dat de voorbije seizoenen zat. Haalden toen meer teams die uit de Champions League kwamen de laatste acht? En wanneer namen we afscheid van de laatste teamsop EL-niveau?

2013-2014 (4/8):

Liefst vier teams hielden het uit tot de laatste acht vorig jaar. Basel en Porto gingen er in de kwartfinales uit, Juventus sneuvelde in de halve finales, Benfica haalde zelfs de finale. 

2012-2013 (2/8):

Chelsea ging all the way en wist uiteindelijk de Europa League te winnen, door in de finale Benfica te kloppen. Ook de club uit Lissabon kwam uit de Champions League, verder waren er geen 

2011-2012 (1/8):

Ondanks heel wat mooie namen (Manchester United, Manchester City, Porto, Ajax, ...) haalde uiteindelijk enkel Valencia de kwartfinales van de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties