Guy Luzon blikt terug: "Bizarre systeem kostte ons de titel"

Tom Stroobants
| 21 reacties
Guy Luzon blikt terug: "Bizarre systeem kostte ons de titel"
Foto: © photonews

Guy Luzon nam enkele maanden geleden het roer over van Bob Peeters bij Charlton Athletic. Sinds zijn komst won de Engelse tweedeklasser zeven van de dertien wedstrijden. De ex-trainer van Standard blikt nog eens terug op zijn periode in België.

Luzon moest na een slechte start van het seizoen opstappen bij Standard. “Ik wist dat het begin van het seizoen moeilijk zou zijn”, verklaart de Israëliër in La Dernière Heure.

Ik verloor tien sleutelspelers

“We verloren veel sleutelspelers in de zomer. We hadden veel jongere, maar die moesten zich nog aanpassen. De transfers kwamen dan ook nog eens later dan verwacht.”

Toch twijfelde Luzon niet aan zijn ploeg. “Ik bleef ervan overtuigd dat we in play-off 1 zouden geraken. We zouden zeker sterker worden.”

Kreeg Luzon dan te weinig tijd? “Je gaat niet naar de oorlog zonder wapen. Kijk naar Lokeren en Zulte Waregem. Ze verloren enkele belangrijke spelers en zitten niet in play-off 1. Wel, ik verloor er tien!”

Over die play-offs heeft Luzon niet veel goeds te vertellen. “Vorig seizoen pakten we de meeste punten tijdens het seizoen. Maar het bizarre systeem kostte ons de titel. Dat is niet correct. In alle sporten pakt diegene met de meeste punten ook de titel.”

Het niveau van de Belgische competitie ligt lager dan in de Engelse Championship, zo zegt Luzon. “Het gaat er sneller en intenser aan toe. Er is meer budget en de stadions lokken meer fans. De mentaliteit is ook helemaal anders. De spelers zijn meer toegewijd, geconcentreerder en gemotiveerder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties