Hasi toont zich toch tevreden: "Niks op af te dingen"

Hasi toont zich toch tevreden: "Niks op af te dingen"
Foto: © Photonews

Anderlecht overtuigde de meeste waarnemers niet, maar Besnik Hasi was blij met de drie punten en de getoonde mentaliteit. Zeker omdat er nog een paar jongens op zoek zijn naar hun beste niveau.

Johan Walckiers in Anderlecht

Dat Hasi tevreden was met een mindere thuismatch had meerdere redenen. Ten eerste omdat er na twee nederlagen opnieuw aangeknoopt werd met de zege. Ten tweede omdat zijn twee cruciale spelers, Defour en Praet, zonder al te veel problemen een volledige of bijna volledige wedstrijd konden afwerken.

Praet mist nog matchritme

"Defour gaat nog fitter worden, maar het belangrijkste is dat hij nu de negentig minuten volmaakte", aldus Hasi. "Steven heeft tien dagen hard getraind, net als Dennis. Maar die mist nog matchritme, dat zag je ook vandaag."

"Maar hij deed veel infiltraties en liep tussen de lijnen, zonder de bal te krijgen soms. Dat heeft het blok van Charleroi ontwricht", vond Hasi de positieve punten.

Laatste kwartier gaven we veel ruimte weg

Daarnaast was er ook de winst, die Anderlecht in het spoor van Brugge houdt. "Ik ben tevreden over de mentaliteit, want dit was een heel belangrijke zege bij het begin van de play-offs."

"Er valt ook niks op af te dingen. We hebben het eerste halfuur dominant gevoetbald, zonder grote kansen te creëren. Enkel het laatste kwartier hebben we veel ruimte weggegeven. Dat bewijst dat we nog geen hele wedstrijd de pressing kunnen aanhouden en de organisatie behouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties