Reactie Hasi slaat mea culpa: "Ik neem de verantwoordelijkheid volledig op mij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 30 reacties
Hasi slaat mea culpa: "Ik neem de verantwoordelijkheid volledig op mij"
Foto: © Photonews

Het trainerschap kan soms eenzaam zijn. En Besnik Hasi weet momenteel hoe eenzaam. RSC Anderlecht ging vanavond namelijk volledig met de billen bloot in Luik. Maar Hasi draagt zijn ballingschap als een echte man. "De verantwoordelijk is enkel en alleen voor mij."

Cédric De Volder in Luik

Het was een neergeslagen Besnik Hasi die de perszaal van het Stade Maurice Dufrasne binnen stapte. De oefenmeester ging zitten en wachtte zelfs niet op José Riga. Nee, de coach van RSC Anderlecht had iets te zeggen. 

"Ik neem de verantwoordelijkheid voor dit verlies volledig op mij", aldus Hasi. "Ik heb voor de tactiek gekozen. En ik heb de jongens gekozen die de tactiek moesten uitvoeren. Alleen is dat plannetje mislukt."

De mentaliteit? Toch wil ik dat jullie naar de coach wijzen

De keuze van de Kosovaarse coach was alleszins opvallend. Chancel Mbemba moest plots als rechtsachter acteren, terwijl Frank Acheampong werd omgeschoold tot tweede spits. 

"We trainden de voorbije week op twee systemen", legt Hasi uit. "Dat andere systeem werkte niet. Trouwens: we speelden dit seizoen wel al meer een 4-4-2."

"Ik had verwacht dat Acheampong Alexander Scholz in de problemen zou kunnen brengen. Chancel Mbemba was dan weer als tegenzet voor de snelheid en dribbelvaardigheid van Mehdi Carcela en Geoffrey Mujangi Bia."

Toch een verzachtende omstandigheid voor Hasi: met die mentaliteit had Anderlecht altijd verloren. "En toch wil ik dat jullie naar de coach wijzen. Ik neem de beslissingen. Het verlies is mijn verantwoordelijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties