Van Veldhoven doet oproep: "Zonder steun fans is er geen beginnen aan"

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Van Veldhoven doet oproep: "Zonder steun fans is er geen beginnen aan"
Foto: © Photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Harm Van Veldhoven ging dinsdagavond in dialoog met de Westelse supportersclubs. Hij lichtte de sportieve ambities toe en ook het transferbeleid werd besproken.

Harm Van Veldhoven ligt onder vuur bij een deel van de fans en daarom vond de club dat een gesprek zich opdrong. Heel wat thema's kwamen aan bod. Zo werden de ambities in play-off 2 toegelicht. 

"De club heeft de sportieve ambitie om zoveel mogelijk punten te halen in haar poule. Play-off 2 wordt echter ook aangewend om bepaalde spelers kansen te geven met het oog op volgend seizoen."

Op die manier wil de club naar eigen zeggen bepalen of een aantal spelers een contractverlenging verdienen. Van Veldhoven geeft toe dat de verschuivingen ook voor onrust zorgen. "Sommige jongens hebben het hier moeilijker mee en dan worden bepaalde beperkingen toch sneller duidelijk."

Van Veldhoven vraagt steun fans en bestuur

Algemeen raadgever Van Hove ontkent formeel dat het bestuurd liever zou hebben dat er minder punten gehaald worden om minder premies te moeten uitbetalen, een gerucht dat de ronde doet. "Een betere ranking zorgt voor de club ook voor méér financiële opbrengsten", zo klinkt het. 

De coach vraagt uitdrukkelijk om de steun van de supporters. "Door de redding zijn de kopjes vrij en kunnen we terug doorgroeien. Maar belangrijk daarin is wel dat we met heel de club en alle fans een hechte groep vormen. Want zonder de steun van het bestuur en de fans is er geen beginnen aan."

Westerlo zoekt vier versterkingen

Voor het komende seizoen wil de trainer alvast dat Westerlo dominanter gaat spelen. De fans kunnen ook nog versterkingen verwachten: volgens Van Hove zoekt de club vier rechstreekse versterkingen met een directe meerwaarde. Daarnaast wordt gemikt op de komst van een aantal spelers met potentieel op iets langere termijn. 

Een heikel punt blijft het ontslag van Dennis Van Wijk. Daarover is er geen commentaar."Met Dennis is afgesproken om niet te communiceren over zijn ontslag", aldus Van Hove. 

Na het overleg werd overigens beslist om een communicatiepatform op te richten. De bedoeling is dat Van Veldhoven een tweetal keer per jaar in dialoog gaat met de fanclubs.De club engageert zich ook om bij evenementen van de fanclubs een delegatie te sturen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties