"Na een frietje op restaurant vraagt Simons aan zijn vrouw om naar huis te lopen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
"Na een frietje op restaurant vraagt Simons aan zijn vrouw om naar huis te lopen"
Foto: © Photonews

Timmy Simons is een machine. De 38-jarige veteraan én aanvoerder van Club Brugge haspelde dit seizoen al het meeste minuten af bij blauw-zwart. "Hij wil me duidelijk maken dat ik hem niet kapot kan krijgen", lacht Michel Preud'homme.

Cédric De Volder in Brugge

Vorig seizoen plaatsten een pak criticasters al vraagtekens bij de paraatheid van Timmy Simons. Gaat de 38-jarige middenvelder het nog kunnen opbrengen om week na week de batterijen op te laden. Het antwoord is even simpel als geniaal: ja!

Meer zelfs: door het uitje van Mathew Ryan naar de Asia Cup staat Simons bij Club Brugge met de meeste speelminuten achter zijn naam. "Hij laat nog steeds alles vallen voor het voetbal", vertelt Michel Preud'homme. "Hij heeft ook soms pijn, maar toch staat hij elke wedstrijd klaar."

Ik heb hem één keertje moeten verplichten om een training over te slaan

"Eigenlijk is het een spelletje tussen mij en Timmy", lacht de Luikenaar. "Hij wil me duidelijk maken dat ik hem niet kapot kan krijgen. (proest het uit) Al heb ik hem toch één keertje moeten verplichten om een training over te slaan."

En ook Philippe Clement (T2 van blauw-zwart, nvdr.) kwam met een bijzonder opvallende anekdote op de proppen. "In zijn jonge tijd ging Simons soms op restaurant een frietje eten met zijn vrouw. Op de terugweg vroeg hij haar om hem op zes kilometer van hun huis af te zetten. Dan kon hij naar huis lopen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties