Kortrijk blijft dromen van Europa

Kortrijk blijft dromen van Europa
Foto: © photonews

Kortrijk verloor in eigen huis van AA Gent en moet zo terug Standard naast zich dulden op plek vier. De top-3 is (definitief) gaan vliegen, maar Europees voetbal is en blijft de ambitie. "We hebben nooit gezegd dat we kampioen gingen spelen", was coach Vanderhaeghe duidelijk.

Door Aernout Van Lindt

Maar die Europese ambities, dat blijft wél een hot item. Zo zagen we voor de wedstrijd tegen de Buffalo’s een indrukwekkend spandoek. "Toon ons de weg naar Europa", was dat duidelijk.

En Vanderhaeghe blijft er ook in geloven. "We hebben play-off 1 aangevat zonder druk, maar met een sportieve uitdaging. En we spelen nog tegen Charleroi en Standard, dus we kunnen die challenge nog waarmaken."

Nu is het nog veel meer moneytime

"Winnen tegen Standard zou ons al een heel eind vooruit helpen op weg naar die vierde plek. Daarna zien we wel wat we doen tegen Charleroi. Laat het ons nu maar match per match bekijken."

"We hebben een goede uitgangspositie nog steeds voor die vierde plaats. Dat blijft onze ambitie en het is mooi dat we daar op vier speeldagen van het einde nog in mogen geloven. Nu is het moneytime."

“Die tifo? Dat was heel mooi gedaan. We blijven er voor gaan, ik denk dat de fans wel eens dromen van een Europese verplaatsing, ook al is het maar een voorronde. We blijven onze ambitie houden.”

Derde beste uitploeg in reguliere competitie

Nochtans: met uitwedstrijden in Luik en Charleroi hebben de Kerels ogenschijnlijk het moeilijkste programma: "Niet vergeten dat we de derde beste uitploeg waren in de reguliere competitie", gaf Benoit Poulain daarover aan.

"De belangrijkste matchen zijn nu op komst. We zullen iets moeten pakken buitenshuis, dat klopt ja. Maar we zien wel wat we er kunnen van maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties