Standard is scherprechter: "We spelen voor onszelf, maar als we Preud'homme een plezier kunnen doen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 33 reacties
Standard is scherprechter: "We spelen voor onszelf, maar als we Preud'homme een plezier kunnen doen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard neemt het zondag op tegen RSC Anderlecht. De titel lijkt niet meer haalbaar voor de troepen van José Riga, maar de Luikse club kan wel nog de rol van scherprechter op zich nemen.

Jordan Horwood in Luik

De Rouches hopen op een vierde opeenvolgende zege tegen Anderlecht. Dat ze onder meer Club Brugge een handje kunnen helpen? Dat is mooi meegenomen. “We gaan in de eerste plaats winnen voor onszelf en de supporters. Maar zoveel te beter als we tegelijkertijd ook Michel (Preudh’homme, nvdr.) een plezier kunnen doen" knipoogt Riga op zijn persbabbel.

Maar paars-wit, in vorm, verslaan is geen evidentie. “Er komt voor beide ploegen evenveel druk bij kijken. We hebben allebei dezelfde intenties en willen ons beste beentje voor zetten in de Clasico.”

"We mogen ons niet baseren op die laatste zege tegen Anderlecht..."

“Anderlecht heeft een enorme boost gekregen. Ook al stonden ze op een gegeven moment met de rug tegen de muur, ze hebben toch weten te reageren. Het wordt een zware match, waarin efficiëntie de sleutel zal zijn.”

“Wij kunnen eender welke ploeg aan als we ons dagje hebben. Maar we mogen ons niet baseren op de laatste overwinning tegen Anderlecht. Iedere wedstrijd is anders, ook al pakten we toen vrij makkelijk de volle buit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties