'Onmogelijk om gele kaart Ezekiel te schrappen'

De Wit Bram
| 25 reacties
'Onmogelijk om gele kaart Ezekiel te schrappen'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U kon hier al lezen dat Standard via een open brief op de website enkele vreemde eisen stelde. Naast de herziening van het resultaat van de wedstrijd tegen Anderlecht, willen ze ook dat de gele kaart van Imoh Ezekiel in diezelfde match wordt weggescholden.

In de slotfase van de wedstrijd Anderlecht-Standard (1-1), kreeg Anderlecht-verdediger Chancel Mbemba zijn tweede gele kaart na een fout op invaller Legear. Ezekiel vroeg om de gele kaart en applaudisseerde toen deze gegeven werd, wat hem zelf zijn tweede karton opleverde.

Door de gele kaart is de vinnige Nigeriaanse spits geschorst voor de wedstrijd tegen Gent. Ezekiel is sinds zijn terugkeer naar de Jupiler Pro League een belangrijke schakel geweest voor de ploeg van José Riga, die met De Camargo nog maar één spits overhoudt.

Niet de verkeerde speler

De Rouches eisen dat deze kaart wegvalt, omdat er met twee maten en gewichten zou gewerkt worden bij de Belgische scheidsrechters. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft nu ook gereageerd op de vraag om de gele kaart van de snelle spits van Standard te laten vallen.

Aan nieuwsagentschap Belga liet KBVB-woordvoerder Pierre Cornez al weten dat de eis van de Luikenaars simpelweg onmogelijk is. “Rode of gele kaarten kunnen alleen weggescholden worden in het geval dat een verkeerde speler de kaart heeft ontvangen, wat hier niet het geval is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties