Club Brugge liet het glippen bij het verhuren van Castillo

Club Brugge liet het glippen bij het verhuren van Castillo
Foto: © SC

Club Brugge kon amper op zijn spitsen rekenen tijdens play-off 1. Oulare valt nog te licht uit en De Sutter heeft het moeilijk om nog een goal te maken. Met lichtgewicht Tuur Dierckx en winger Boli Bolingoli als opties drie en vier, was het aanvallende compartiment van blauw-zwart zelf ook te licht.

We lachten eens toen een collega na de verhuur van Nicolas Castillo opmerkte: "Nu heeft Club de titel weggesmeten". We dachten ons gelijk te hebben gehaald toen Club verder door competitie en Europa League raasde zonder veel mankementen te vertonen. Oulare ontwikkelde zich immers en De Sutter toonde zich de ideale targetspits.

Met ideale schoonzonen win je geen titels

Maar van spitsen mag je ook goals verwachten en daar blinken geen van beide in uit. Af en toe eens prikken, dat wel, maar niet zoals de Chileen dat kon. In 957 competitieminuten scoorde de aan Mainz verhuurde aanvaller acht keer. Ter vergelijking: Oulare deed dat drie keer in 673 minuten, De Sutter negen keer in 1514 minuten.

De krant HLN haalde vandaag aan dat ze bij Club schrik hadden dat hij de kleedkamer zou 'vergiftigen'. Vedettenallures, u weet wel... Maar goed, daar moet je nu eenmaal mee omgaan. Bij Anderlecht moesten ze Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani in het gareel houden. Maar die twee leverden wel twee titels op.

Bij Gent hebben ze met Vanhaezebrouck iemand die alle druk op zich neemt

Als Club enkel ideale schoonzonen in zijn kern wil, gaat dat toch een probleem geven. Het zijn immers de 'vedetten' die titels aanbrengen. Victor Vazquez is nu ook geen 'ambrasmaker' maar wie - buiten Timmy Simons - kan alle druk op zijn schouders dragen?

En met alle respect, Timmy is geen beslissende speler. Jovanovic zei het afgelopen weekend nog: 'Ik nam alle druk op mij, nu is dat Defour'. Dat Anderlecht dit seizoen waarschijnlijk geen kampioen wordt, buiten beschouwing gelaten.

Van die twee gaan we echt geen ideale schoonzonen maken... Je hebt soms rotzakjes nodig. Al doet AA Gent het ook wel zonder echte vedetten, maar daar hebben ze een coach die genoeg 'Hollywood-imago' heeft om alle druk op zich te nemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties