Gentse kapitein bespreekt titelkansen: "De ploeg zal niet ineenstorten"
Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Gentse kapitein bespreekt titelkansen: "De ploeg zal niet ineenstorten"
Foto: © photonews

AA Gent kan donderdagavond de titel pakken en bijgevolg dus ook geschiedenis schrijven. In de Arteveldestad wordt zowat iedereen nu al helemaal gek, maar kapitein Sven Kums blijft ondanks alles heel erg rustig.

Timothy Collard in Gent

"Winnen op Club, dat deed ontzettend veel deugd. Je weet wat voor een moeilijke verplaatsing dat is, zeker omdat ze dit seizoen thuis nog niet hadden verloren. Na zo’n match lig je dan wel nog eventjes te woelen als je in je bed kruipt, dat geef ik toe”, aldus een ontspannen Kums.

"Het waren hier twee moeilijke jaren. Het is mooi dat we de fans iets kunnen teruggeven"

Na de match stonden heel wat Gentse supporters hun helden zelfs op te wachten aan het oefencomplex. Maar daar merkte Kums weinig van. “Ik moest na de match naar de dopingcontrole en ben later aangekomen. Tegen de tijd dat ik aankwam was er al iets minder volk.”

In Gent wordt iedereen ondertussen helemaal gek. “Het leeft écht en dat is mooi. De fans hebben twee moeilijke jaren meegemaakt, dus het is mooi dat wij hen nu iets terug kunnen geven”, aldus de middenvelder.

Dat hij in zijn eerste jaar bij Gent voor de titel zou strijden, had Kums niet verwacht. “Ik had het wel gehoopt, dat wel. De doelstelling was play-off 1 halen, en daarna zouden we wel zien. Vervolgens hebben we het doel bijgesteld naar de derde plaats, maar nu…”

“Nu zijn we op een moment gekomen dat we niet meer kunnen zeggen dat we voor de derde plaats gaan. Pas op, het is niet dat we verstoppertje hebben gespeeld. We waren gewoon realistisch. Maar we gaan ervoor. Uiteindelijk ben je toch voetballer om prijzen te winnen, hé.”

"Of ik in de Leie ga springen? Neen. Ik heb gelukkig nog geen weddenschappen afgesloten"

Mocht het donderdag al zover zijn, dan heeft Kums nog geen gekke plannen. “Of ik in de Leie ga springen? Goh, neen ik heb nog geen weddenschappen afgesloten. Gelukkig maar.”

Maar als de Buffalo’s de titel pakken, dan wordt er wel geschiedenis geschreven. “Ja, dat klopt. Maar dat moet nog gebeuren, hé. Het zou super zijn, maar nogmaals: het moet nog gebeuren. Of we al dromen van de Champions League? Dromen mag, hé. Maar we zullen eerst en vooral klaar moeten zijn voor de wedstrijd tegen Standard."

De aanvoerder heeft alvast vertrouwen in zijn ploegmakkers. "Ik denk niet dat de ploeg nu plots ineen zal storten. Maar in de play-offs hangt het af van details. Als we het thuis tegen Standard kunnen afmaken, dan moeten we dat doen. We hebben 50% kans om die match te winnen. En als we winnen dan zijn we kampioen. Zo simpel is het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties