Preud'homme wil die blauw-zwarte titel pakken: "Eens afwisselen in prijzen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 50 reacties
Preud'homme wil die blauw-zwarte titel pakken: "Eens afwisselen in prijzen"
Foto: © Photonews

Club Brugge trekt vandaag het oefenprogramma op gang met twee trainingen. Michel Preud'homme liet zijn troepen onder een stralend zonnetje al eens lekker zweten. "Je ziet toch dat sommigen in hun vakantie geen bal hebben aangeraakt", lacht de oefenmeester.

Cédric De Volder in Westkapelle

Michel Preud'homme heeft vrij lang gewacht om zijn troepen samen te roepen, maar vandaag was het eindelijk tijd om er terug in te vliegen. "Het is niet van mijn gewoonte om zo laat aan de voorbereiding te beginnen. Maar er was geen andere keuze, hé. Iedereen had na een zwaar seizoen nood aan rust."

En de Luikenaar had - op de gekwetsten na - meteen een mooie groep samen, inclusief vijf nieuwkomers. "Ik ben tevreden over het werk. Dat is ook het grote verschil met vorig seizoen. Ruud Vormer, Felipe Gedoz en José Iquierdo kwamen laat aan. Deze keer kan ik vanaf dag één met mijn groep werken.

"Het is natuurlijk de bedoeling om de groep samen te houden", vervolgt MPH. "Maar ons huiswerk is nu al af. Of dat een voordeel is tegenover de concurrentie? We hebben een strategie op lange termijn uitgedokterd en we weten wat we willen. Maar het klopt dat we beter gewapend zijn dan vorig jaar."

We zijn beter gewapend dan vorig jaar

"De ontgoocheling van vorig seizoen is doorgespoeld", besluit de Luikenaar. "Ik heb vooral geleerd dat we in sommige omstandigheden (MPH doelt op strijden op drie fronten, nvdr.) keuzes moeten maken. Of het kampioenschap absolute prioriteit krijgt? We wonnen vorig seizoen de Beker van België. Ik wil wel eens afwisselen in titels." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties