Ambitieuze Kawaya: "Romelu en Vincent toonden me de weg"

Ambitieuze Kawaya: "Romelu en Vincent toonden me de weg"
Foto: © Photonews

Andy Kawaya is de jongere van wie misschien wel het meest verwacht wordt dit seizoen. Op de linkerflank van Anderlecht liggen immers mogelijkheden om veel te spelen, want Conte en Acheampong lieten vorig seizoen niet echt een onuitwisbare indruk na. De kans voor Kawaya?

Johan Walckiers in Tegelen

De match in en tegen Arsenal zal iedereen wel bijgebleven zijn. Daar deed de 18-jarige jongeling met zijn invalbeurt alles kantelen. Nu hij zijn middelbaar diploma Sportstudies behaald heeft kan hij zich enkel op voetbal concentreren. En in Tegelen deed hij dat tot nu toe met verve.

Met Ivan Obradovic bleek het op links alvast te klikken in de oefenwedstrijd tegen Oudenaarde. "Hij heeft ervaring genoeg. We voelden elkaar aan. Ik hoop dat we dat nog een paar keer kunnen bewijzen, want ik wil meer spelen. Ik wil mijn kans pakken op die linkerflank."

"Nu ik niet meer studeer kan ik me volledig op voetbal toeleggen en me nog beter verzorgen. Met minder blessures mag ik ook ambitieuzer zijn. Zelfs als de ploeg straks nog versterkt wordt", zegt Kawaya zelfbewust.

Ik wil wel eens een artikel schrijven hoor

Studies en voetbal combineren was immers niet evident. Maar Kawaya kreeg van thuis een heel goeie opvoeding mee en wist dat falen geen optie was. "Tijdens de examens studeerde ik soms tot 2u 's nachts en om 7u15 moest ik dan naar de training vertrekken."

"Dat is niet makkelijk. Ik heb serieus moeten werken voor mijn diploma. Vooral bij de wetenschappelijke vakken had ik het moeilijk. Frans ging veel beter. Toen ik klein was, hield ik van literatuur. Ik wil ook wel eens een artikeltje schrijven hoor." (lacht)

Ik kan niet blijven teren op mijn invalbeurt tegen Arsenal

Kawaya heeft als doorbrekend jeugdspeler een paar serieuze voorbeelden. "Romelu en Vincent hebben de weg getoond. Ik ga misschien nog wat talen verder leren: Spaans, Engels en Nederlands met een privé-leraar. Maar voetbal blijft mijn prioriteit."

"Mijn invalbeurt tegen Arsenal blijft mijn beste match voor Anderlecht, maar daar kan ik niet op blijven teren. Dit seizoen moeten er nieuwe hoogtepunten komen."

Een uitleenbeurt ziet hij voorlopig niet zitten. Udinese was wel een optie. "Ik hoorde dat ook, maar was er niet mee bezig. Ik denk enkel aan Anderlecht. In de Youth League was ik héél goed, nu wil ik dat ook zijn bij de groten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties