Elhamed was eerst op proef bij Club: "Keuze voor Gent was niet moeilijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Elhamed was eerst op proef bij Club: "Keuze voor Gent was niet moeilijk"
Foto: © Photonews

De transfer van Hatem Abd Elhamed naar AA Gent deed al wat stof opwaaien. De Israëlische rechtsachter was immers al tien dagen op proef bij aartsrivaal Club Brugge. Michel Louwagie en Elhamed zelf leggen uit hoe de vork precies in de steel zit.

Sander De Graeve in Gent

Elhamed geeft alvast aan dat de keuze voor AA Gent een evidentie was. "Club Brugge is ook een grote club, maar dit was geen moeilijke keuze", licht de Israëli toe. Dit is de Belgische kampioen én ze zijn zeker van de Champions League."

Louwagie geeft nog wat meer tekst en uitleg. Hij wil vooral benadrukken dat Gent niet onder de duiven van Club Brugge schoot. "Club geraakte er niet uit met Ashdod, het vorige team van Elhamed. Daarna zijn we op de kar gesprongen."

Volgden hem tijdens oefenduels met Club

Dat Club Elhamed al op proef had, was wel mooi meegenomen. "Op initiatief van zijn manager zijn we hem beginnen volgen tijdens de Brugse oefenduels. Via Gunther Schepens en Mircea Rednic kregen we ook goeie informatie van zijn periode bij Dinamo Boekarest."

Dat AA Gent een goed contact heeft met manager Dudu Dahan, hielp ook. "Ik heb de raad van mijn manager gevolgd", geeft Elhamed aan. Ook met Ashdod zelf waren er goeie contacten na de transfer van Kola. "We zijn er redelijk snel uitgeraakt voor een definitieve overgang", aldus Louwagie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties