FIFA schorst voormalig lid uitvoerend comité levenslang

FIFA schorst voormalig lid uitvoerend comité levenslang
Foto: © SC

De koppen blijven rollen bij de FIFA. Nu moet ook Chuck Blazer opstappen. De ethische commissie van de FIFA besliste vandaag om de topman levenslang te schorsen. Tussen 1996 en 2013 zat hij in het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond.

Blazer bekende al dat hij steekpenningen had aangenomen rond de bids van Marokko voor het WK 1998 en van Zuid-Afrika voor het WK 2010. Maar hij wordt ook verdacht van onder andere belastingontduiking, belangenvermening en omkoping.

Verder zou hij ook in ruil voor een lichtere straf in 2011 een deal hebben gesloten met de FBI. De informatie die Blazer toen zou hebben doorgespeeld, zou uiteindelijk de oorzaak geweest zijn van de bom die bij de FIFA ontplofte. Zeven mensen werden opgepakt en uiteindelijk stapte ook Blatter op.

Dat Blazer geen al te beste reputatie heeft, bewijst zijn bijnaam ‘mister 10 procent’. Dat percentage zou de 70-jarige Amerikaan namelijk gevraagd hebben bij het aannemen van steekpenningen.  Nu komt er dus een definitief einde aan zijn periode bij de wereldvoetbalbond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties