Mathijssen na verlies tegen tweedeklasser: "En toch vond ik ons goed spelen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Mathijssen na verlies tegen tweedeklasser: "En toch vond ik ons goed spelen"
Foto: © photonews

OH Leuven ging woensdagavond met 3-1 onderuit op het veld van tweedeklasser Heist. Geen al te best resultaat, maar toch toonde trainer Jacky Mathijssen zich na afloop van de oefenpot tevreden.

Timothy Collard in Heist-op-den-Berg

“Ik heb een aantal zaken gezien die goed waren. Ok, we verliezen hier dan wel met 3-1, maar daar moeten we niet te lang bij stilstaan. Ik vond ons gemakkelijk voetballen. Alleen waren we niet scherp genoeg. Niet in onze eigen zestien meter en ook niet in de vijandelijke zestien meter.”

“En daar heeft Heist van kunnen profiteren. Zij waren wél efficiënt. Maar dat wisten we op voorhand, want het is een rendementsploeg. Dat is hun manier van spelen, en zo blijven ze ieder jaar maar weer in tweede klasse.”

7 spelers 90 minuten op het veld: "Een bewuste keuze"

Mathijssen wisselde weinig, en zijn wissels die hij deed gebeurden pas laat in de wedstrijd. "Een bewuste keuze", zo gaf de coach van OHL aan. “Ik heb zeven jongens die nu 90 minuten in de benen hebben.”

“Dat zal tijdens de volgende oefenmatch niet anders zijn. Dan zullen wellicht zeven andere spelers 90 minuten tussen de lijnen staan. Daar kies ik bewust voor, want dat is de volgende stap die je moet zetten in een voorbereiding.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties