Nuchtere Kerels temperen verwachtingen: "Gewoon niet in de problemen komen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Nuchtere Kerels temperen verwachtingen: "Gewoon niet in de problemen komen"
Foto: © photonews

KV Kortrijk verwende zijn fans vorig jaar met knap voetbal en deelname aan play-off 1. Dit seizoen kan het eigenlijk alleen maar minder goed gaan. Al hopen de gevestigde waarden, waaronder Gertjan De Mets en Stijn De Smet, om het voorbije jaar nog eens over te doen.

Door Timothy Collard

“Het prachtseizoen van vorig jaar overdoen? Graag, maar dat is moeilijk zeggen op voorhand. We gaan alles in het werk stellen om hetzelfde als vorig jaar te bereiken. Maar nogmaals: dat is echt niet simpel”, blijft Stijn De Smet nuchter.

De Mets: "We moeten hard werken op training. Harder dan vorig jaar"

“Het is een nieuw tijdperk, dat klopt”, pikt Gertjan De Mets in. “We moeten hard werken op training. Harder dan vorig jaar”. (lacht) “We trainen al vier weken ontzettend hard, maar dat is ook mooi meegenomen om alle nieuwkomers beter te leren kennen.”

Maar is Kortrijk nu klaar voor het seizoen? “We moeten nu nog niet klaar zijn natuurlijk. We hebben nog twee weken. Je mag ook niet té vroeg klaar zijn. Tegen Standard moeten we klaar zijn”, knipoogt De Mets.

De Smet: "Onze doelstelling? De voorzitter en de coach hebben zich niet uitgesproken. Ik dan ook maar niet zeker?"

En wat is de doelstelling van het ‘nieuwe’ Kortrijk? “Goh… We moeten gewoon niet in de problemen komen”, klinkt het bij De Smet. “Het spreekt voor zich dat we zo hoog mogelijk willen eindigen.”

“Maar de voorzitter en de coach hebben zich niet uitgesproken over een plaats, dus dan zal ik dat ook maar niet doen zeker?”, besluit de ex-speler van Cercle Brugge en KAA Gent met de glimlach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties