STVV-manager Bormans is duidelijk: "Op deze posities zoeken we nog versterking"

Geoffrey Rockele
| 2 reacties
STVV-manager Bormans is duidelijk: "Op deze posities zoeken we nog versterking"
Foto: © Photonews

Na drie seizoenen afwezigheid keert Sint-Truiden eindelijk terug op het hoogste niveau. Manager Philippe Bormans vertelt ons hoe de kaarten liggen twee weken voor de start van de competitie.

Infrastructuur

Volgens Bormans heeft STVV zeker een plaatsje in de hoogste afdeling. “Toen we degradeerden is de club met een nieuw verhaal begonnen. We hebben ervoor gekozen om een andere koers te varen en qua infrastructuur zijn we blijven groeien”, vertelt hij aan Voetbalkrant.com

“Op sportief vlak hebben we veel jongeren een kans gegeven. Ik denk dat Sint-Truiden alles heeft om in eerste klasse te kunnen spelen.”

Versterkingen

Met Yves De Winter werd er een ervaren doelman in huis gehaald en voorin moet Yannis Mbombo, geleend van Standard, mee voor de doelpunten zorgen. Maar het huiswerk van de Limburgers is nog niet helemaal af.

“We zijn nog op zoek naar versterkingen op backs, zowel links als rechts. Daarnaast zou een extra man op het middenveld ook nog welkom zijn. Dat zijn onze prioriteiten op dit moment”, verduidelijk de manager.

Kunstgras

STVV is het intussen gewend om op kunstgras te spelen, maar dat is volgens Bormans geen voordeel. “De meeste ploegen hebben denk ik wel een kunstgrasveld waar ze op kunnen trainen. Dat zal volgens mij dus niet echt een wapen zijn.”

Positief verrassen

De manager hoopt op enkele ontbolsterringen. “De jongens die in tweede klasse het mooie weer gemaakt hebben, zullen ook dit seizoen kansen krijgen. Zij hebben mee voor de promotie gezorgd en ik hoop dat een aantal van hen positief kan verrassen” , besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties