Prognose: Kan Gent bevestigen?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 33 reacties
Prognose: Kan Gent bevestigen?
Foto: © photonews

Op vrijdag 24 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in. Op 4 plaatsen we AA Gent.

Door Sander De Graeve

Ambitie

In Gent dagdroomt men nog dagelijks over die avond waarop de Buffalo's tegen Standard hun allereerste landstitel pakten. Binnen de club is men echter al enkele weken opnieuw aan het mikken op dit seizoen en denkt men aan één ding: bevestigen.

De club wil zich permanent bij de Belgische top scharen en lijkt daar, afgezien van kinderziektes bij de abonnementenverkoop, aardig in te lukken. Hein Vanhaezebrouck gaf het al eerder aan, binnen afzienbare tijd moet men in de Arteveldestad wekelijks voor 30.000 man kunnen spelen.

Transfers

IN

Erik Johansson (Malmö), Hatem Abd Elhamed (Ashdod), Thomas Matton (KV Kortrijk), Lasse Nielsen (NEC, definitief overgenomen), Kalifa Coulibaly (Charleroi).

OUT

Damjan Siskovski (einde huur), David Pollet (Charleroi), Enis Gavazaj (huur, Roeselare), Ervin Zukanovic (Chievo, definitief overgenomen), Jari Vandeputte (FC Eindhoven, huur), Sloan Privat (Guingamp, huur), Jinty Caenepeel (contract ontbonden), Karim Belhocine (einde carrière).

Sterktes & zwaktes

De kern die de titel in de wacht sleepte bleef grotendeels intact. Van de nieuwkomers verwachten we vooral van de Zweed Erik Johansson vuurwerk. De centrale verdediger maakte meteen indruk bij zijn eerste persconferentie.

Het wordt afwachten hoe de Gentenaars met de extra druk om zullen gaan. AA Gent is nu de te kloppen ploeg in België en er zullen heel wat ploegen zich gaan ingraven tegen het aanvallende voetbal van Vanhaezebrouck.

Prognose: 4e

Onze redactie gokt op een vierde plaats voor Gent dit seizoen. Met de Champions League komt er een nieuwe uitdaging bij, dat het punten kan kosten, weten ze in Brugge en Brussel intussen maar al te goed. We verwachten dat de top-4 dit jaar elkaar weinig zal toegeven.

Op welke plek ziet u AA Gent eindigen?

26%
42%
22%
4%
4%
2%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties