Santini meteen terug naar Kortrijk: "Geen druk, gewoon scoren en winnen"

Santini meteen terug naar Kortrijk: "Geen druk, gewoon scoren en winnen"
Foto: © photonews

Ivan Santini ruilde deze zomer KV Kortrijk in voor Standard. En laat de Rouches nu net het seizoen starten in het Guldensporenstadion. Daar kent iedereen hem nog, maar toch voelt de Kroatische spits geen enkele druk.

Door Jordan Horwood en Aernout Van Lindt

We hadden tijdens de play-offs van vorig jaar nog een openhartig gesprek met Santini, waarin hij onder meer sprak over een eventuele transfer. "Naar het buitenland of een topclub in België, waarom niet?", gaf hij toen al aan.

Uiteindelijk werd het Standard, maar in Kortrijk zullen ze hun volksheld zeker nog niet vergeten zijn. "Naar de bakker gaan is hier soms lastig, want ik word wel eens aangesproken", aldus Santini daarover enkele maanden geleden.

Had de kalender al bekeken voor ik bij Standard tekende

Nu mag hij op speeldag 1 met zijn nieuwe werkgever meteen op bezoek bij KV Kortrijk. "Maar ik voel geen enkele druk. Ik had de kalender al bekeken en wist het dus al voor ik bij Standard tekende dat de eerste match in het Guldensporenstadion zou zijn."

De doelen van de spits zijn duidelijk: "Elke wedstrijd winnen en proberen te scoren. Hoeveel doelpunten ik wil maken op een seizoen? Met dat soort objectieven ben ik niet bezig, laat het ons maar match voor match bekijken. Het wordt een zware en fysieke match, maar we mogen vertrouwen hebben na de goede en zware voorbereiding."

De nodige plaagstootjes heeft Santini deze week al mogen ontvangen: "Met Tomasevic, Pavlovic en Marusic heb ik deze week wel al wat gepraat", kon er een lachje af bij de Kroaat. "Iedereen kijkt met plezier uit naar de wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties