Analyse Vraagtekens bij tactiek? Vooral de namen deden blauw-zwart de das om

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 55 reacties
Vraagtekens bij tactiek? Vooral de namen deden blauw-zwart de das om
Foto: © Photonews

Club Brugge begon gisteren het nieuwe voetbalseizoen met een nederlaag op het veld van STVV. Op voorhand rezen er een pak vraagtekens bij de tactiek van Michel Preud'homme. "Ik heb simpelweg geen opties om te kiezen."

Door Cédric De Volder

Nee, geen 4-4-2 of 3-5-2 bij Club Brugge. Michel Preud'homme had geen trek in een tweespitsensysteem met Tom De Sutter en Abdoulay Diaby, maar de Luikenaar gooide zijn tactiek wel om na de teloorgang van een dikke week geleden in de Ghelamco Arena. 

Wat werd het dan wel? Een aloude - ook vorig seizoen was het vaste prik - 4-3-3 met een nooddefensie, de vertrouwde namen op het middenveld en snelle flanken die De Sutter van ballen moesten bevoorraden. 

Enig probleem: de Sint-Truidense Voetbal Vereniging zat een pak korter op het leer. Club Brugge klom op het halfuur dan wel op voorsprong, maar eigenlijk was er niemand op Stayen die daar op dat moment een moer om gaf. 

En Preud'homme zelf? Het leek bij momenten dat de Luikenaar eventjes niet wist wat te doen. "Ik heb simpelweg geen opties om te kiezen", probeerde hij zich er op de persbabbel na de partij uit te praten. 

Mathew Ryan flaterde nooit...

De voormalige succestrainer van onder meer KAA Gent en FC Twente koos met Nikola Storm (voor Timmy Simons, nvdr.) voor extra diepgang. De fans vroegen en kregen Obbi Oulare in de slotminuten, maar het kalf was eigenlijk al een tijdje verdronken.

Conclusie? Niet de tactiek, maar de namen deden Club de das om. De defensie twijfelde iets te veel, Abdoulay Diaby zoekt (logischerwijs) nog naar zijn beste vorm. En ja, Mathew Ryan flaterde natuurlijk nooit...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties